Marcel Ihnačák
Doba přípravy30 min.

Pstruh se špenátem, pórkem a rajčaty

Pstruh je výborná ryba, která skvěle chutná na desítky způsobů. Jeden z nich si tentokrát vybral šéfkuchař Marcel Ihnačák, který připravil pstruha se špenátem, pórkem, česnekem, olivami a rajčaty. Tento lehký recept je vhodný i pro ty, kteří s přípravou ryb teprve začínají. Pracuje se v něm totiž s již připravenými filety ze pstruha a celé vaření zvládnete v jedné jediné pánvi. Servírovat můžete navíc už za pár minut od rozpálení plotýnky.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
2

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × filety ze pstruha duhového
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • ½ pórku
  • 3 × stroužky česneku
  • 250 g cherry rajčátek mix
  • 1 × hrst zelených oliv bez pecek Baresa
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 1 × hrst mladého špenátu
  • ½ citronu (šťáva)

POSTUP

Očištěné filety pstruha přeřízneme napůl. Na straně s kůží je osolíme, opepříme, pokapeme olejem a kůží dolů restujeme v rozehřáté pánvi. Postupně do pánve přidáváme bílou část pórku nasekanou nadrobno, česnek na plátky, rajčata podle velikosti na poloviny nebo na čtvrtiny a olivy. Když jsou filety z jedné strany opečené, obrátíme je, osolíme, opepříme a dál restujeme. Těsně před dokončením přidáme kousek másla a necháme rozpustit. Na konec přidáme umytý a osušený špenát, zlehka promícháme a pokapeme citronovou šťávou.

Servírování:

Do středu talíře naservírujeme porci zeleniny, na vrch položíme filety pstruha a přelijeme výpekem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.