Pstruh se špenátem, pórkem a rajčaty

play Přehrát video recept
Pstruh se špenátem, pórkem a rajčaty
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Pstruh je výborná ryba, která skvěle chutná na desítky způsobů. Jeden z nich si tentokrát vybral šéfkuchař Marcel Ihnačák, který připravil pstruha se špenátem, pórkem, česnekem, olivami a rajčaty. Tento lehký recept je vhodný i pro ty, kteří s přípravou ryb teprve začínají. Pracuje se v něm totiž s již připravenými filety ze pstruha a celé vaření zvládnete v jedné jediné pánvi. Servírovat můžete navíc už za pár minut od rozpálení plotýnky.

Tagy

Lehké jídlo

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × filety ze pstruha duhového
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • ½ pórku
  • 3 × stroužky česneku
  • 250 g cherry rajčátek mix
  • 1 × hrst zelených oliv bez pecek Baresa
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 1 × hrst mladého špenátu
  • ½ citronu (šťáva)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 330 kJ / 557 kcal

Bílkoviny

39,60 g

Tuky

39,10 g

Vláknina

3,50 g

Sůl

2,70 g

Sacharidy

15,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Očištěné filety pstruha přeřízneme napůl. Na straně s kůží je osolíme, opepříme, pokapeme olejem a kůží dolů restujeme v rozehřáté pánvi. Postupně do pánve přidáváme bílou část pórku nasekanou nadrobno, česnek na plátky, rajčata podle velikosti na poloviny nebo na čtvrtiny a olivy. Když jsou filety z jedné strany opečené, obrátíme je, osolíme, opepříme a dál restujeme. Těsně před dokončením přidáme kousek másla a necháme rozpustit. Na konec přidáme umytý a osušený špenát, zlehka promícháme a pokapeme citronovou šťávou.

Servírování:

02.Do středu talíře naservírujeme porci zeleniny, na vrch položíme filety pstruha a přelijeme výpekem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo