Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Pstruh je výborná ryba, která skvěle chutná na desítky způsobů. Jeden z nich si tentokrát vybral šéfkuchař Marcel Ihnačák, který připravil pstruha se špenátem, pórkem, česnekem, olivami a rajčaty. Tento lehký recept je vhodný i pro ty, kteří s přípravou ryb teprve začínají. Pracuje se v něm totiž s již připravenými filety ze pstruha a celé vaření zvládnete v jedné jediné pánvi. Servírovat můžete navíc už za pár minut od rozpálení plotýnky.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 330 kJ / 557 kcal
Bílkoviny
39,60 g
Tuky
39,10 g
Vláknina
3,50 g
Sůl
2,70 g
Sacharidy
15,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Očištěné filety pstruha přeřízneme napůl. Na straně s kůží je osolíme, opepříme, pokapeme olejem a kůží dolů restujeme v rozehřáté pánvi. Postupně do pánve přidáváme bílou část pórku nasekanou nadrobno, česnek na plátky, rajčata podle velikosti na poloviny nebo na čtvrtiny a olivy. Když jsou filety z jedné strany opečené, obrátíme je, osolíme, opepříme a dál restujeme. Těsně před dokončením přidáme kousek másla a necháme rozpustit. Na konec přidáme umytý a osušený špenát, zlehka promícháme a pokapeme citronovou šťávou.
02.Do středu talíře naservírujeme porci zeleniny, na vrch položíme filety pstruha a přelijeme výpekem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT