Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Připravíme filety ze pstruha, očistíme od kostí a ploutví, opláchneme pod tekoucí vodou a důkladně osušíme. Nakrájíme po šířce na asi 2,5 cm proužky, osolíme a opepříme. Opečeme dozlatova v rozpálené pánvi s trochou olivového oleje – asi 2 minuty z každé strany (nejprve na straně s kůží, a pak z druhé strany). Kousky pstruha přendáme na talíř a ve stejné pánvi necháme zkaramelizovat 2 lžíce cukru. Zalijeme 2 lžícemi bílého vinného octa. Přidáme rozinky namočené v bílém víně (na pánev můžeme nalít i víno, ve kterém jsme rozinky marinovali). Povaříme asi 1 minutu, aby omáčka trochu zhoustla. Do vychladlé omáčky přidáme lžíci nasekané listové petržele a lžíci nasekané natě z fenyklu.
Z fenyklu odřízneme spodní dřevitou část a taky vrchní část s natí. Rozřízneme na polovinu a nakrájíme na tenoučké proužky. Fenykl pokapeme šťávou z poloviny citronu. Z pomeranče ořízneme kůru a ostrým nožem vykrájíme segmenty (měsíčky z pomeranče bez slupky). Ze zbylého pomeranče vymačkáme šťávu do salátu. Přidáme hrst lístků čerstvé máty natrhaných na menší kousky, osolíme, opepříme a lehce promícháme.
Na talíř dáme salát, pokládáme na něj kousky opečeného pstruha a zalijeme vychladlou omáčkou.
Tip: Podívejte se na triky, kde Vám Marcel Ihnačák ukáže, jak vykrojit segmenty z pomeranče.