Marcel Ihnačák
Doba přípravy40 min.

Pstruh pečený na italský způsob cartoccio

Správně připravenou rybu si zamiluje každý! Šéfkuchař Marcel Ihnačák připravil pečeného pstruha na italský způsob cartoccio.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 2 celé vykuchané pstruhy
  • 2 papriky mix (červená, žlutá)
  • 4 lahůdkové cibulky
  • 100 g cherry rajčat
  • 3 stroužky česneku
  • 1 hrst zelených oliv bez pecek Baresa
  • čerstvý tymián
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • citronu
  • 50 másla Pilos
  • 1 hrst mladého špenátu
  • pečicí papír
  • velký plech na pečení

POSTUP

V misce promícháme papriky nakrájené na proužky, lahůdkové cibulky na větší kousky, cherry rajčata na poloviny, česnek na plátky, olivy, tymián, sůl, pepř a olivový olej.

Do umytých a očištěných pstruhů vložíme tymián a měsíček citronu. Připravenou zeleninu rozdělíme na 2 poloviny a každou zvlášť položíme do středu pečicího papíru. Na vrch položíme pstruha, osolíme, opepříme, na rybu položíme dva tenké plátky másla a pevně zabalíme do papíru. Stejným způsobem připravíme i druhý balíček. Přendáme na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 15 minut (podle velikosti ryby). 

Servírovaní:

Balíček s rybou přendáme na talíř a otevřeme. Pstruha posypeme špenátem, pokapeme olejem a podáváme.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU