Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Bramboru oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a poté na nudličky.
Tip: Pokud nebudete brambory ihned smažit, namočte je do vody, aby nezčernaly.
Brambory osušíme na papírové utěrce, vložíme do hrnce s rozehřátým, ne však rozpáleným olejem a smažíme dozlatova. Vyndáme na papírovou utěrku, necháme okapat přebytečný tuk a osolíme.
Filety osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a vložíme na pařák.
Tip: Vodu, ze které vzniká pára, můžete ochutit třeba bylinkami, kořením nebo bílým vínem.
Po uvaření kůži stáhneme a rybu osolíme.
Do pánve nalijeme trochu vody, přidáme obě hořčice a med a necháme krátce povařit. Osolíme, opepříme, zakápneme limetkovou šťávou a přidáme brambory, které jsme předtím oloupali, nakrájeli na kostky a uvařili v osolené vodě doměkka. Zjemníme máslem, počkáme, až se rozpustí a přidáme nasekanou mátu. Okurku oloupeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na menší kostky a přidáme do pánve.
Vařené filety pstruha podáváme s bramborovo-okurkovým ragú, dokončíme smaženou bramborovou slámou a ozdobíme snítkou máty.