Marcel Ihnačák
Doba přípravy1 hod.

Přírodní kuřecí řízky s citrusovou omáčkou a mandlemi

Přírodní kuřecí plátek je oblíbenou alternativou ke klasickému řízku, pokud si chcete dopřát trochu odlehčenější jídlo. Recept na přírodní kuřecí řízek připravil i šéfkuchař Marcel Ihnačák a kromě samotného masa se naučíte připravit i sladkokyselou omáčku z citrusových plodů – citronů, limetek a pomerančů – a jednoduchou přílohu v podobě restovaných brambor s česnekem a blanšírované brokolice. Třešničkou na pomyslném dortu už budou jen opražené plátky mandlí! 

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × hrst plátky mandlí Belbake
  • 1 × brokolice
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 500 g brambory
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 5 × stroužek česnek
  • čerstvý tymián
  • 80 g máslo Pilos
  • 800 g kuřecí prsní řízky Řezníkova čerstvá porce
  • 2 × pomeranč
  • 2 × limetka
  • 2 × citron
  • 100 g třtinový cukr Belbake

POSTUP

Mandle opečeme v suché pánvi. Brokolici rozebereme na růžičky a oblanšírujeme ve vroucí osolené vodě. Přecedíme a pokapeme olejem.

Brambory uvaříme ve slupce. Následně je rozkrojíme na čtvrtiny a opečeme v pánvi s olejem. Ochutíme solí a pepřem. Přihodíme nasekaný česnek na plátky a čerstvý tymián. Na závěr přidáme 30 g másla a oblanšírovanou brokolici.

Kuřecí prsa rozkrojíme na plátky, osolíme, opepříme a orestujeme v pánvi s olejem. Před koncem do pánve přidáme 30 g másla a pánev zakryjeme alobalem.

Pomeranče, limetky a citrony odšťavníme. Přelijeme do pánve spolu s třtinovým cukrem. Promícháme a uvaříme omáčku. Po chvíli přidáme 20 g másla, aby se omáčka zredukovala a zhoustla.

Přírodní kuřecí prsa servírujeme s citrusovou omáčkou a opečenými brambory s brokolicí. 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.