Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Pražma pečená v papilotě

Ochutnejte pražmu pečenou v papilotě, která je šťavnatá a plná vůní. Recept Romana Pauluse najdete na kuchynelidlu.cz.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × cibule
  • 8 × stroužků česneku
  • svazek listové petržele
  • svazek čerstvé bazalky
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 4 × čerstvé pražmy zlaté
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 100 ml suchého bílého vína Soave
  • 1 × vejce „M“
  • francouzská bageta na podávání
  • pečicí papír
  • pečicí plech

POSTUP

Z pečícího papíru uřízneme dostatečně velký kus, do něhož se vejde celá ryba i zelenina. Na připravený papír klademe cibuli nakrájenou na nudličky, česnek na plátky a nasekané bylinky – listovou petržel a bazalku, osolíme a opepříme.

Pražmu dobře omyjeme, osušíme a na horní části uděláme několik zářezů nožem. Osolíme a opepříme z obou stran a položíme na připravené lůžko. Zakápneme olivovým olejem a vínem a pomocí rozšlehaného vejce papilotu velmi dobře utěsníme. Přendáme na pečicí plech a pečeme v  troubě předehřáté na 200 °C 15 – 20 minut.

Servírování

Rybu podáváme přímo v papilotě s čerstvou bagetou. Jako příloha se hodí také vařené či pečené brambory.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.