Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Z pečícího papíru uřízneme dostatečně velký kus, do něhož se vejde celá ryba i zelenina. Na připravený papír klademe cibuli nakrájenou na nudličky, česnek na plátky a nasekané bylinky – listovou petržel a bazalku, osolíme a opepříme.
Pražmu dobře omyjeme, osušíme a na horní části uděláme několik zářezů nožem. Osolíme a opepříme z obou stran a položíme na připravené lůžko. Zakápneme olivovým olejem a vínem a pomocí rozšlehaného vejce papilotu velmi dobře utěsníme. Přendáme na pečicí plech a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C 15 – 20 minut.
Rybu podáváme přímo v papilotě s čerstvou bagetou. Jako příloha se hodí také vařené či pečené brambory.