Marcel Ihnačák
Doba přípravy30 min.

Pražma na grilu s kapií, rajčátky a balzamikem

Pražma na grilu patří mezi ty nejlepší recepty z ryb, které můžete vyzkoušet. Šéfkuchař Marcel Ihnačák proto natočil další video recept na přesně tuhle specialitu. Zjistíte, jak pražmu správně okořenit i ochutit citronem nebo rozmarýnem. Zatímco se pražma bude grilovat, připravíte si skvělou přílohu v podobě restované zeleniny – cibule, kapie a cherry rajčátek – s olivami, balsamikem, ale i trochou hnědého cukru pro chuť a krásně zkaramelizovanou kůrčičku. Nakonec stačí už jen přizvat všechny ke stolu!

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
2

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × pražma zlatá
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • čerstvý rozmarýn
  • 1 × citron
  • olivový olej Primadonna
  • 2 × kapie
  • 2 × červená cibule
  • 1 × pálivá paprička
  • 3 × stroužek česnek
  • 10 g třtinový cukr Belbake
  • 150 g cherry rajčata
  • 1 × hrst černé a zelené olivy bez pecek Baresa
  • balzamikový ocet Italiamo
  • 30 g máslo Pilos
  • 1 × hrst čerstvá bazalka
  • 100 g mix salátů

POSTUP

Ryby osolíme a opepříme z obou stran. Naplníme je rozmarýnem a měsíčky citronu. Pokapeme olejem a grilujeme v rozpáleném grilu z obou stran. 

Z kapií odstraníme semínka a nakrájíme na plátky. Červenou cibuli nakrájíme na měsíčky a restujeme v rozpálené pánvi s olejem. Přihodíme nasekanou pálivou papričku a česnek, přisypeme cukr, ochutíme solí a pepřem a dále restujeme. Přidáme překrojená cherry rajčata, černé a zelené olivy a pokapeme balzamikovým octem. Po chvíli přidáme máslo, promícháme a na závěr podle potřeby ochutíme solí či pepřem. K zelenině přidáme nasekanou bazalku a opět důkladně promícháme, aby se všechny chutě propojily.

V míse smícháme listový salát, šťávu z ½ citronu, olej, sůl a pepř. 

Pražmu servírujeme s kapiovým a listovým salátem. 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.