Povidlová palačinka v těstíčku
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

8 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

55 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Vyzkoušejte recept Markéty Krajčovičové na palačinky s povidly pečené v těstíčku, které můžete podávat jako dezert nebo sladký oběd. Navštivte kuchynilidlu.cz!

Tagy

Cukrárna

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 8 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Olma

  • 300 ml čerstvého selského mléka Olma
  • 500 ml valašské kyšky (1,5 % tuku)
  • 100 g cukru krupice Castello
  • 4 × vejce "M"
  • 300 g hladké mouky Castello
  • 1 × špetka soli s jódem Castello
  • rostlinný olej Promienna

Castello

  • 50 g másla Pilos
  • 150 ml Tuzemáku (37,5 %) Alliance
  • 220 g švestkových povidel Sympathica
  • 100 g hladké mouky Castello
  • 1 × lžička mleté skořice Mikado
  • 1 × citron (šťáva)
  • 2 × lžíce cukru moučka Castello

Promienna

  • šlehačka ve spreji Pilos
  • lístky čerstvé máty

Sympathica

Mikado

Alliance

Pilos

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 044 kJ / 488 kcal

Bílkoviny

12,30 g

Tuky

10,60 g

Vláknina

1,90 g

Sůl

0,27 g

Sacharidy

73,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Palačinky

01.V robotu smícháme mléko, kyšku, cukr a vejce. Přidáme asi 300 g mouky se špetkou soli, těsto ještě stěrkou důkladně promícháme a necháme asi 30 minut odpočinout. V pánvi s rozpáleným olejem opékáme na mírném ohni asi 0,5 cm silné palačinky z obou stran dozlatova. Ze ¾ těsta připravíme 4 palačinky, ze zbylého těsta vytvoříme později obal (těstíčko).

Povidlová náplň

02.V míse důkladně smícháme povidla s 1 lžičkou skořice.

Těstíčko

03.Do zbylého těsta přilijeme Tuzemák, smícháme a přisypeme asi 100 g hladké mouky a důkladně promícháme. Těsto musi byt hustší než těsto na palačinky.

Přeliv

04.V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme skořici, citronovou šťávu a cukr moučku a dobře promícháme.

Palačinky v těstíčku

05.Každou vychladlou palačinku rozkrojíme na 4 stejně velké části. Jednu část vždy potřeme povidlovou náplní a druhou (nepomazanou) částí přiklopíme. Takto připravené slepené palačinky obalíme ze všech stran v připraveném těstíčku a dozlatova opečeme v pánvi s rozpáleným olejem.

Servírování

06.Palačinku v těstíčku přendáme na dezertní talíř, přelijeme přelivem a dozdobíme trochou šlehačky ve spreji a mátovými lístky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo