Markéta Krajčovičová
Doba přípravy55 min.

Povidlová palačinka v těstíčku

Vyzkoušejte recept Markéty Krajčovičové na palačinky s povidly pečené v těstíčku, které můžete podávat jako dezert nebo sladký oběd. Navštivte kuchynilidlu.cz!
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Olma

  • 300 ml čerstvého selského mléka Olma
  • 500 ml valašské kyšky (1,5 % tuku)
  • 100 g cukru krupice Castello
  • 4 vejce "M"
  • 300 g hladké mouky Castello
  • špetka soli s jódem Castello
  • rostlinný olej Promienna

Castello

  • 50 g másla Pilos
  • 150 ml Tuzemáku (37,5 %) Alliance
  • asi 220 g švestkových povidel Sympathica
  • 100 g hladké mouky Castello
  • 1 lžička mleté skořice Mikado
  • 1 citron (šťáva)
  • 2 lžíce cukru moučka Castello

Promienna

  • šlehačka ve spreji Pilos
  • lístky čerstvé máty

Sympathica

Mikado

Alliance

Pilos

POSTUP

Palačinky

V robotu smícháme mléko, kyšku, cukr a vejce. Přidáme asi 300 g mouky se špetkou soli, těsto ještě stěrkou důkladně promícháme a necháme asi 30 minut odpočinout. V pánvi s rozpáleným olejem opékáme na mírném ohni asi 0,5 cm silné palačinky z obou stran dozlatova. Ze ¾ těsta připravíme 4 palačinky, ze zbylého těsta vytvoříme později obal (těstíčko).

Povidlová náplň

V míse důkladně smícháme povidla s 1 lžičkou skořice.

Těstíčko

Do zbylého těsta přilijeme Tuzemák, smícháme a přisypeme asi 100 g hladké mouky a důkladně promícháme. Těsto musi byt hustší než těsto na palačinky.

Přeliv

V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme skořici, citronovou šťávu a cukr moučku a dobře promícháme.

Palačinky v těstíčku

Každou vychladlou palačinku rozkrojíme na 4 stejně velké části. Jednu část vždy potřeme povidlovou náplní a druhou (nepomazanou) částí přiklopíme. Takto připravené slepené palačinky obalíme ze všech stran v připraveném těstíčku a dozlatova opečeme v pánvi s rozpáleným olejem.

Servírování

Palačinku v těstíčku přendáme na dezertní talíř, přelijeme přelivem a dozdobíme trochou šlehačky ve spreji a mátovými lístky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU