Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Očištěné maso osolíme, opepříme a vkládáme do hrnce s rozehřátým olejem. Za občasného obracení zprudka opékáme. Ochutíme bobkovými listy a natrhaným rozmarýnem. Jakmile je maso opečené, přidáme na hranolky nakrájenou kořenovou zeleninu (mrkve, petržele, celer) a cibuli nasekanou nadrobno.
Jakmile zelenina změkne, podlijeme vínem a krátce povaříme, aby se z něj odpařil alkohol. Osolíme, opepříme a přilijeme rajčata z konzervy. Promícháme, přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka přibližně hodinu. Během dušení podle potřeby přiléváme vývar.
Pomalu dušené krůtí stehno servírujeme v hlubokém talíři posypané nasekanou listovou petrželí. Podáváme s dokřupava opečenými krajíci ciabatty.