Polévka se sušenými rajčaty a mascarpone

Polévka se sušenými rajčaty a mascarpone
hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Připravte si polévku s nádechem Itálie. 

Tagy

Do 30 minut

Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 l slepičího nebo zeleninového bujónu Cusina
  • 1 × středně velká cibule
  • 1 × malý pórek
  • 2 × stroužky česneku
  • 150 g sušených rajčat Baresa
  • 1 × konzerva rajčat Nostia (krájená nebo celá)
  • 0,5 × lžička oregana Mikado
  • 0,5 × lžička Mikado
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • sůl
  • černý pepř Mikado
  • lístky čerstvé bazalky na zdobení
  • mascarpone na zjemnění

Orientační nutriční hodnoty

Energie

878 kJ / 210 kcal

Bílkoviny

5,10 g

Tuky

12,10 g

Vláknina

4,10 g

Sůl

5,00 g

Sacharidy

19,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Pórek nakrájíme na malé kroužky, cibuli nadrobno. V hrnci rozpustíme máslo a orestujeme cibuli s pórkem dozlatova. Přidáme nakrájený česnek a chvíli smažíme.

02.V pánvi osmažíme na tenké proužky nakrájená sušená rajčata. Přidáme konzervovaná rajčata a chvíli restujeme dohromady. Přidáme k cibuli, zalijeme 2 litry bujónu a dusíme asi 20 minut.

03.Rajčatovou směs rozmixujeme na hladký krém, osolíme, opepříme a dochutíme bylinkami. Nakonec přidáme mascarpone a mícháme, až se úplně rozpustí.

Servírování

04.Polévku nalijeme do misek a ozdobíme čerstvou bazalkou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo