Polévka se sušenými rajčaty a mascarpone
Doba přípravy30 min.

Polévka se sušenými rajčaty a mascarpone

Připravte si polévku s nádechem Itálie. 
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 l slepičího nebo zeleninového bujónu Cusina
  • 1 × středně velká cibule
  • 1 × malý pórek
  • 2 × stroužky česneku
  • 150 g sušených rajčat Baresa
  • 1 × konzerva rajčat Nostia (krájená nebo celá)
  • 0,5 × lžička oregana Mikado
  • 0,5 × lžička Mikado
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • sůl
  • černý pepř Mikado
  • lístky čerstvé bazalky na zdobení
  • mascarpone na zjemnění
  • ponorný mixér

POSTUP

Pórek nakrájíme na malé kroužky, cibuli nadrobno. V hrnci rozpustíme máslo a orestujeme cibuli s pórkem dozlatova. Přidáme nakrájený česnek a chvíli smažíme.

V pánvi osmažíme na tenké proužky nakrájená sušená rajčata. Přidáme konzervovaná rajčata a chvíli restujeme dohromady. Přidáme k cibuli, zalijeme 2 litry bujónu a dusíme asi 20 minut.

Rajčatovou směs rozmixujeme na hladký krém, osolíme, opepříme a dochutíme bylinkami. Nakonec přidáme mascarpone a mícháme, až se úplně rozpustí.

Servírování

Polévku nalijeme do misek a ozdobíme čerstvou bazalkou.

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.