Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Do mixovací nádoby nalijeme trochu olivového oleje, přidáme celé stroužky česneku, cibuli, mrkev, pórek a fenykl nakrájené na větší kusy, tymián, krátce rozmixujeme a poté orestujeme. Přidáme oloupaná rajčata nakrájená na větší kusy, zamícháme a přilijeme bílé víno. Osolíme, opepříme, přidáme šafrán, podlijeme vývarem, přidáme bobkový list a nechte 5 – 8 minut mírně táhnout.
Ryby a mořské plody osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem, vložíme do parního nástavce a necháme nad založenou polévkou uvařit v páře. Díky chuti z polévky budou ryby dobře ochucené.
Do hotové polévky vložíme uvařené ryby a ozdobíme snítkou listové petržele. Podáváme nejlépe s opečenou česnekovou bagetou.