Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Fazole den předem namočíme do vody.
Omytou hovězí směs a očištěnou kořenovou zeleninu (mrkve, petržele, celer a na polovinu překrojené cibule) dáme vařit do vroucí vody. Přidáme nové koření a celý pepř, bobkové listy, celé stroužky česneku, sůl a vaříme přibližně hodinu.
Potom zeleninu (vyjma česneku) vyndáme a necháme mírně vychladnout. Do polévky postupně přidáváme scezené fazole, očištěné brambory nakrájené na kostky a vaříme do změknutí.
Mezitím uvařenou zeleninu nakrájíme na menší kousky a vrátíme zpět do hrnce. Uvařené maso obereme od kosti a natrháme nebo nakrájíme na menší kousky. Kost vrátíme do hrnce. Těsně před dokončením dáme do hrnce i obrané maso a vyndáme kosti.
Polévku servírujeme v hlubokém talíři nebo misce. Posypeme ji nasekanou petrželovou natí, pokapeme olivovým olejem a podáváme s opečeným krajícem chleba.