Marcel Ihnačák
Doba přípravy2 hod.

Polévka s hovězím masem, fazolemi a zeleninou

Hovězí maso, mrkev, petržel, celer, cibule, česnek, plno koření a několik hodin času. Recept na klasický hovězí vývar už leckoho nedokáže překvapit, ale šéfkuchař Marcel Ihnačák připravil z běžného hovězího vývaru zcela novou zajímavou polévku. Trik je v tom, že se v konečné fázi povaří s vývarem v jednom velkém hrnci ještě navíc brambory a fazole. Podívejte se, jak přesně na to, a nechte si chutnat!
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 500 g hovězí polévkové směsi s morkovou kostí Řezníkova čerstvá porce
  • 3 mrkve
  • 3 kořenové petržele
  • 150 g celeru
  • 2 cibule
  • nové koření Kania
  • kuličky černého pepře Kania
  • 4 bobkové listy Kania
  • 4 stroužky česneku
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 100 g strakatých fazolí Campo Largo
  • 500 g brambor
  • čerstvá petrželová nať
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • chléb

POSTUP

Fazole den předem namočíme do vody. 

Omytou hovězí směs a očištěnou kořenovou zeleninu (mrkve, petržele, celer a na polovinu překrojené cibule) dáme vařit do vroucí vody. Přidáme nové koření a celý pepř, bobkové listy, celé stroužky česneku, sůl a vaříme přibližně hodinu.

Potom zeleninu (vyjma česneku) vyndáme a necháme mírně vychladnout. Do polévky postupně přidáváme scezené fazole, očištěné brambory nakrájené na kostky a vaříme do změknutí.

Mezitím uvařenou zeleninu nakrájíme na menší kousky a vrátíme zpět do hrnce. Uvařené maso obereme od kosti a natrháme nebo nakrájíme na menší kousky. Kost vrátíme do hrnce. Těsně před dokončením dáme do hrnce i obrané maso a vyndáme kosti. 

Servírování:

Polévku servírujeme v hlubokém talíři nebo misce. Posypeme ji nasekanou petrželovou natí, pokapeme olivovým olejem a podáváme s opečeným krajícem chleba.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU