Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Projednou zapomeňte na dietní recepty a připravte si skutečnou specialitu – bůčkovou roládu podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse. Naučíte se, jak bůček správně připravit od nařezání kůže až po krájení a naklepávání a zjistíte, jak namíchat tu nejlepší nádivku z toastového chleba a švestek naložených ve skotské whisky. Zatímco se bude plněný bůček pomalu péct v troubě, připravíte si i přílohu v podobě originálního salátu ze dvou druhů zelí a cibule. Nakonec si stačí jen ukrojit několik krajíců čerstvého chleba a nalít si dobře vychlazené pivo.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
6 954 kJ / 1 662 kcal
Bílkoviny
50,20 g
Tuky
136,10 g
Vláknina
7,90 g
Sůl
4,70 g
Sacharidy
48,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Sušené švestky nakrájíme na menší kousky, zalijeme whiskey a necháme přes noc odstát. Druhý den scedíme. Bůček vykostíme, kůži nakrájíme na proužky a důkladně osolíme. Necháme 24 hodin v lednici odpočívat a následně maso omyjeme a osolíme.
02.Toustový chléb nakrájíme na kostičky a usušíme do ztvrdnutí.
Sušit pečivo můžeme třeba přes noc na topení, nebo v troubě rozehřáté na 50 °C.
03.1 cibuli nakrájíme najemno, orestujeme na másle a přidáme k tvrdému pečivu. Ochutíme namočenými švestkami, sekanou listovou petrželí, vejci, mlékem, solí a pepřem. Opatrně promícháme a necháme 10 minut odpočnout.
04.Připravený bůček nařízneme tak, aby vznikl velký kus na zabalení rolády. Přikryjeme fólií a důkladně naklepeme. Maso osolíme, opepříme, naplníme připravenou nádivkou a zabalíme do rolády tak, aby kůže byla nahoře. Svážeme provázkem a s celými stroužky česneku a oloupanými čtvrtkami jedné cibule přendáme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme pod pokličkou v troubě rozpálené na 160 °C asi 2 hodiny. Následně poklici sundáme a dopečeme asi hodinu do měkka. Ke konci zvedneme teplotu na 210 °C a asi za 30 minut vypečeme kůži do křupava.
05.Čerstvé zelí nakrouháme na tenké nudličky, osolíme, smícháme s proužky cibule a rukou řádně propracujeme. Ochutíme kmínem, kysaným zelím, olejem a octem. Znovu důkladně propracujeme. Necháme alespoň 10 minut odležet a v případě potřeby dochutíme.
06.Z masa sundáme provázek a roládu nakrájíme pilkovým nožem na plátky. Podáváme se zelným salátem, čerstvým chlebem, hořčicí a nakládanou zeleninou (okurky, žampiony a řepou) podle chuti.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT