Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Sušené švestky nakrájíme na menší kousky, zalijeme whiskey a necháme přes noc odstát. Druhý den scedíme. Bůček vykostíme, kůži nakrájíme na proužky a důkladně osolíme. Necháme 24 hodin v lednici odpočívat a následně maso omyjeme a osolíme.
Toustový chléb nakrájíme na kostičky a usušíme do ztvrdnutí.
Tip: Sušit pečivo můžeme třeba přes noc na topení, nebo v troubě rozehřáté na 50 °C.
1 cibuli nakrájíme najemno, orestujeme na másle a přidáme k tvrdému pečivu. Ochutíme namočenými švestkami, sekanou listovou petrželí, vejci, mlékem, solí a pepřem. Opatrně promícháme a necháme 10 minut odpočnout.
Připravený bůček nařízneme tak, aby vznikl velký kus na zabalení rolády. Přikryjeme fólií a důkladně naklepeme. Maso osolíme, opepříme, naplníme připravenou nádivkou a zabalíme do rolády tak, aby kůže byla nahoře. Svážeme provázkem a s celými stroužky česneku a oloupanými čtvrtkami jedné cibule přendáme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme pod pokličkou v troubě rozpálené na 160 °C asi 2 hodiny. Následně poklici sundáme a dopečeme asi hodinu do měkka. Ke konci zvedneme teplotu na 210 °C a asi za 30 minut vypečeme kůži do křupava.
Čerstvé zelí nakrouháme na tenké nudličky, osolíme, smícháme s proužky cibule a rukou řádně propracujeme. Ochutíme kmínem, kysaným zelím, olejem a octem. Znovu důkladně propracujeme. Necháme alespoň 10 minut odležet a v případě potřeby dochutíme.
Z masa sundáme provázek a roládu nakrájíme pilkovým nožem na plátky. Podáváme se zelným salátem, čerstvým chlebem, hořčicí a nakládanou zeleninou (okurky, žampiony a řepou) podle chuti.