Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme.
V pánvi s rozehřátým olejem a ½ lžíce másla orestujeme dozlatova 2 stroužky česneku nasekané nadrobno. Přidáme omytý a osušený špenát, osolíme, opepříme a zlehka promícháme. Stáhneme z ohně, přikryjeme pokličkou a počkáme, až špenát změkne. Poté ho zbavíme přebytečné tekutiny, přidáme nastrouhané žloutky (bílky nepoužijeme vůbec) a promícháme.
Z lososa odstraníme kůži. Každý filet podélně prořízneme tak, abychom vytvořili kapsu, a naplníme špenátovo-vajíčkovou směsí, osolíme a opepříme. Opékáme v rozehřáté pánvi s olejem, z každé strany asi 5 minut. Na závěr přidáme 1 lžíci másla, citronovou šťávu a stáhneme z ohně.
Mrkev nakrájíme na menší hranolky a vložíme do vroucí osolené vody. Po asi 2 minutách přidáme na menší kousky nakrájenou brokolici a květák a vaříme do poloměkka. Zeleninu scedíme a necháme okapat.
Ve větší pánvi rozehřejeme olej, na kterém orestujeme červenou cibuli nakrájenou na nudličky a 1 stroužek česneku nakrájený na plátky. Přidáme 1 lžíci másla a opékáme dozlatova. Přidáme okapanou zeleninu, osolíme a opepříme. Přidáme sušená rajčata nakrájená na menší kousky a promícháme. Na závěr přidáme podle chuti nasekaný kopr a zelenou část z lahůdkové cibulky.
Na talíř naservírujeme porci restované zeleniny, na ni plněného lososa a posypeme nasekaným koprem.