Roman Paulus
Doba přípravy40 min.

Plněný krůtí řízek

Vyzkoušejte jednoduchý recept Romana Pauluse na plněný krůtí řízek. Recept najdete na stránkách Kuchyně Lidlu!
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 600 g krůtích prsou v celku Čerstvá porce
  • 120 g ementálu Milbona
  • 6 až 12 lístků bazalky
  • 6 plátků schwarzwaldské šunky Dulano Selection
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 100 hladké mouky (na obalování)
  • 2 vejce
  • 100 g strouhanky Castello
  • 200 ml přepuštěného másla
  • 16 malých brambor
  • 2 polév. lž. másla Pilos
  • 2 polév. lž. vody
  • 1 hrst čerstvé petrželky
  • 4 hrst rukoly
  • 1 citron
  • papírové utěrky
  • potravinová fólie
  • palička na maso
  • špejle

POSTUP

Plněný krůtí řízek

Ementál nakrájíme na špalíčky. Na každý dáme 1 nebo 2 lístky bazalky (podle velikosti) a zabalíme do šunky. Omytá a osušená krůtí prsa nakrájíme na plátky (které prořízneme „motýlím řezem“ pro získání větší plochy), překryjeme potravinovou fólií a naklepeme. Maso osolíme, opepříme, zabalíme do něj připravený sýrový závitek a vzniklou kapsu uzavřeme špejlí. Masové kapsy obalíme v trojobalu (mouka – vejce – strouhanka). Obalené řízky smažíme pomalu v pánvi s přepuštěným máslem dozlatova tak, aby se maso dobře propeklo. Osmažené řízky necháme okapat na papírové utěrce.

Tip: Podívejte se, jak připravit přepuštěné máslo v Kulinářské akademii Lidlu.

Příloha

Brambory vaříme ve slupce v osolené vodě doměkka asi 20 minut. Do pánve dáme máslo, oloupané a na poloviny nakrájené brambory, vodu a smísíme. Lehce osolíme a posypeme nakrájenou omytou čerstvou petrželkou.

Servírování

Z řízku odstraníme špejli, na talíř přidáme brambory, navrch položíme hrst rukoly a přidáme dva měsíčky omytého citronu.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU