Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Bagetky nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. Polovinu najemno nakrájené cibule orestujeme na másle dosklovata. Přilijeme mléko a necháme krátce provařit. Směs přilijeme k nakrájeným bagetkám, přidáme vejce, osolíme, opepříme a přidáme nasekanou listovou petržel. Nádivku necháme asi 15 minut odležet.
Králíka rozporcujeme na přední část, stehna a hřbet. Hřbet a stehna vykostíme. Přední část, ořez a kosti použijeme na vývar.
Připravenou nádivkou naplníme osolená a opepřená stehna a hřbet a pečlivě zabalíme do alobalu, který jsme potřeli olejem. Vložíme do pekáče, podlijeme vodou do výšky 2 cm a za občasného podlévání pečeme asi 1,5 hodiny při teplotě 180 °C. Poté vyndáme z trouby, necháme 15 minut odstát, vybalíme a podáváme.
Polovinu cibule a česnek nakrájíme najemno a orestujeme v pánvi s rozpáleným olejem. Podlijeme smetanou, necháme zredukovat na hustou konzistenci a odstavíme z ohně. Špenát vyždímeme, pokrájíme na menší kousky, přidáme ke smetanové směsi, osolíme a opepříme.
Na talíř naservírujeme porci krémového špenátu, na něj položíme plátek ze hřbetu a kousek stehna.