Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Omyté a osušené maso naklepeme přes fólii, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Scezené zelí smícháme ve větší míse s na kostičky nakrájenou uzenou krkovicí. Na každý plátek masa dáme hrst vzniklé směsi, srolujeme, závitky omotáme provázkem po celém povrchu a zavážeme, aby se nerozvinuly. Oloupanou cibuli, stroužky česneku, omytá rajčata a papriku nakrájíme na větší kousky, přendáme do zapékací mísy, podlijeme vývarem, navrch položíme závitky a přiklopíme pokličkou. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 45 minut doměkka. Posledních 15 minut pečeme bez pokličky. Závitky z mísy vyndáme na talíř a opatrně odstraníme provázek. Zeleninu rozmixujeme.
Brambory oloupeme, omyjeme, uvaříme v hrnci v mírně osolené vodě doměkka, scedíme a propasírujeme do misky. Vmícháme vejce, smetanu, rozpuštěné máslo a najemno nasekanou petrželku, osolíme a přisypeme mouku. Pomocí lžíce klademe hromádky těsta na rozpálenou pánev s olejem a smažíme z obou stran dozlatova.
Na talíř servírujeme bramborové placky, přilijeme zeleninovou omáčku, na kterou poklademe na šikmo překrojený závitek.