Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 15 min.

Plněné závitky s bramborovými plackami

Připravte si dokonalé vepřové závitky s bramborovými plackami! Recept najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz!
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Plněné závitky

  • 4 × vepřové řízky Čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 4 × lžička dijonské hořčice Duc de Coeur
  • 200 g kysaného zelí Chira
  • 100 g uzené krkovice Baroni
  • 2 × cibule
  • 4 × stroužky česneku
  • 2 × rajčata
  • 1 × červená paprika
  • 200 ml vepřového vývaru

Bramborové placky

  • 400 g vařených pasírovaných brambor
  • 2 × vejce "M"
  • 50 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)
  • 20 g másla Pilos
  • 2 hrsti čerstvé petrželky
  • 100 g hrubé mouky Castello
  • rostlinný olej Promienna (na smažení)
  • palička na maso
  • zapékací mísa
  • provázek
  • potravinová fólie
  • tyčový mixér
  • sítko

POSTUP

Plněné závitky

Omyté a osušené maso naklepeme přes fólii, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Scezené zelí smícháme ve větší míse s na kostičky nakrájenou uzenou krkovicí. Na každý plátek masa dáme hrst vzniklé směsi, srolujeme, závitky omotáme provázkem po celém povrchu a zavážeme, aby se nerozvinuly. Oloupanou cibuli, stroužky česneku, omytá rajčata a papriku nakrájíme na větší kousky, přendáme do zapékací mísy, podlijeme vývarem, navrch položíme závitky a přiklopíme pokličkou. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 45 minut doměkka. Posledních 15 minut pečeme bez pokličky. Závitky z mísy vyndáme na talíř a opatrně odstraníme provázek. Zeleninu rozmixujeme.

Bramborové placky

Brambory oloupeme, omyjeme, uvaříme v hrnci v mírně osolené vodě doměkka, scedíme a propasírujeme do misky. Vmícháme vejce, smetanu, rozpuštěné máslo a najemno nasekanou petrželku, osolíme a přisypeme mouku. Pomocí lžíce klademe hromádky těsta na rozpálenou pánev s olejem a smažíme z obou stran dozlatova.

Servírování

Na talíř servírujeme bramborové placky, přilijeme zeleninovou omáčku, na kterou poklademe na šikmo překrojený závitek.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.