Plněné žampiony se špenátem
Doba přípravy35 min.

Plněné žampiony se špenátem

Jednoduchá, rychlá a efektní chuťovka - to jsou plněné žampiony se špenátem.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 16 × velkých žampionů
  • 1 × balení mraženého listového špenátu Icefield
  • 6 × sušených rajčat v nálevu Baresa
  • 4 × stroužky česneku
  • 4 × jarní cibulky (nasekané nadrobno)
  • 0,5 × sklenice strouhaného sýra Milbona
  • sůl
  • černý pepř Mikado
  • muškátový oříšek
  • rostlinný olej Promienna

POSTUP

Žampiony omyjeme, oloupeme a odřízneme nohu. Špenát rozmrazíme a necháme okapat v sítku.

Cibuli nakrájíme a orestujeme dozlatova na oleji. Přidáme nadrobno nasekaný česnek a špenát. Osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátového oříšku a za stálého míchaní restujeme na mírném ohni. Ke konci restování přidáme ještě na tenké proužky nakrájená sušená rajčata.

Žampiony naplníme špenátovou směsí, posypeme nastrouhaným sýrem a vložíme na 20 minut do trouby předehřáté na 180 °C.

Tip: Výborně chutnají s bagetkou a ledovým salátem.

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.