Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Z očištěných žampionů odkrojíme nožičky, které nakrájíme na malé kousky a mícháme v misce s nadrobno nasekaným česnekem a gorgonzolou. Osolíme, opepříme, přidáme trochu nasekaného rozmarýnu a vymícháme dohladka.
Hlavičky žampionů poklademe na plech vyložený pečicím papírem a naplníme připravenou nádivkou. Navrch nastrouháme sýr Grana Padano a pokapeme olivovým olejem. Pečeme 10 až 15 minut v troubě předehřáté na 220 °C.
V misce smícháme zakysanou smetanu, lžíci medu, kůru a šťávu z poloviny citronu, osolíme a opepříme. Trochu petrželky a zelené natě lahůdkové cibulky nakrájíme nadrobno a přidáme do misky. Celé důkladně smícháme a necháme odstát.
Brambory oloupeme a celé uvaříme v osolené vodě doměkka (vaříme asi 20 minut), scedíme, necháme okapat a podélně překrojíme na poloviny.
Připravíme přepuštěné máslo (máslo škvaříme, dokud nezmizí z povrchu pěna) a ochutíme černým mletým pepřem, mořskou solí a celou snítkou rozmarýnu. Přidáme brambory, které na másle krátce opečeme.
Tip: Více o přepuštěném másle se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu.
Na talíř přendáme brambory. Vedle nich naservírujeme smetanový dresink, na který poklademe upečené žampiony. Nakonec posypeme nadrobno nasekanou zelenou natí lahůdkové cibulky.