Plněné vepřové s prosciuttem, sušenými rajčaty a bramborovým salátem

play Přehrát video recept
Plněné vepřové s prosciuttem, sušenými rajčaty a bramborovým salátem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Vepřovou pečeni nemusíte připravovat jen v troubě, ale skvěle si na ní pochutnáte, i když ji připravíte v pánvi. Například stejně tak, jako to udělal šéfkuchař Marcel Ihnačák. Ten ale vepřové maso nerestoval na sádle jen tak, ale ještě předtím ho naplnil prosciuttem, sušenými rajčaty a bazalkou, která celé jídlo krásně provoní. Jako přílohu si můžete zkusit připravit odlehčenou verzi klasického bramborového salátu s lahůdkovou cibulkou, kyselými okurkami a hořčicí. Jako jednoduchý doplněk pak poslouží trocha natrhaného listového salátu.

Tagy

Bez lepku

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Bramborový salát:

  • 800 g brambory
  • 1 × svazek lahůdková cibulka
  • 3 × řapíky celer
  • 100 g nakládané okurky Freshona
  • čerstvá listová petržel
  • olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 2 × lžíce plnotučná hořčice Kania
  • 1 × citron (šťáva)
  • nálev z okurek

Plněná vepřová pečeně:

  • 800 g vepřová pečeně Řezníkova čerstvá porce
  • 50 g prosciutto Dulano
  • 50 g sušená rajčata v oleji Baresa
  • čerstvá bazalka
  • 50 g vepřové sádlo Pikok
  • 0,5 × citron (šťáva)

Listový salát:

  • 100 g listový salát
  • 0,5 × citron (šťáva)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 742 kJ / 656 kcal

Bílkoviny

51,70 g

Tuky

30,80 g

Vláknina

7,00 g

Sůl

2,40 g

Sacharidy

41,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Bramborový salát: 

01.Ve slupce uvařené brambory očistíme, nakrájíme na kousky a dáme do mísy. Přidáme nakrájenou lahůdkovou cibulku, řapíkatý celer, kyselé okurky, petrželovou nať, hořčici a šťávu z citronu. Ochutíme solí, pepřem, olejem a nálevem z okurek podle chuti.

Plněná vepřová pečeně: 

02.Maso očistíme, ve středu vytvoříme kapsu, kterou naplníme prosciuttem, sušenými rajčaty a bazalkou. Po povrchu osolíme a opepříme. V rozpálené pánvi se sádlem opečeme z obou stran dozlatova. Stáhneme z ohně, pokapeme šťávou z poloviny citronu a necháme chvíli odpočinout.

Listový salát:

03.V míse smícháme salát, sůl, pepř, olej a šťávu z poloviny citronu. 

Servírování: 

04.Plněnou vepřovou pečeni servírujeme s brambory a ochuceným listovým salátem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo