Marcel Ihnačák
Doba přípravy1 hod.

Plněné vepřové s prosciuttem, sušenými rajčaty a bramborovým salátem

Vepřovou pečeni nemusíte připravovat jen v troubě, ale skvěle si na ní pochutnáte, i když ji připravíte v pánvi. Například stejně tak, jako to udělal šéfkuchař Marcel Ihnačák. Ten ale vepřové maso nerestoval na sádle jen tak, ale ještě předtím ho naplnil prosciuttem, sušenými rajčaty a bazalkou, která celé jídlo krásně provoní. Jako přílohu si můžete zkusit připravit odlehčenou verzi klasického bramborového salátu s lahůdkovou cibulkou, kyselými okurkami a hořčicí. Jako jednoduchý doplněk pak poslouží trocha natrhaného listového salátu.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Bramborový salát:

  • 800 g brambory
  • 1 × svazek lahůdková cibulka
  • 3 × řapíky celer
  • 100 g nakládané okurky Freshona
  • čerstvá listová petržel
  • olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 2 × lžíce plnotučná hořčice Kania
  • 1 × citron (šťáva)
  • nálev z okurek

Plněná vepřová pečeně:

  • 800 g vepřová pečeně Řezníkova čerstvá porce
  • 50 g prosciutto Dulano
  • 50 g sušená rajčata v oleji Baresa
  • čerstvá bazalka
  • 50 g vepřové sádlo Pikok
  • 0,5 × citron (šťáva)

Listový salát:

  • 100 g listový salát
  • 0,5 × citron (šťáva)

POSTUP

Bramborový salát: 

Ve slupce uvařené brambory očistíme, nakrájíme na kousky a dáme do mísy. Přidáme nakrájenou lahůdkovou cibulku, řapíkatý celer, kyselé okurky, petrželovou nať, hořčici a šťávu z citronu. Ochutíme solí, pepřem, olejem a nálevem z okurek podle chuti.

Plněná vepřová pečeně: 

Maso očistíme, ve středu vytvoříme kapsu, kterou naplníme prosciuttem, sušenými rajčaty a bazalkou. Po povrchu osolíme a opepříme. V rozpálené pánvi se sádlem opečeme z obou stran dozlatova. Stáhneme z ohně, pokapeme šťávou z poloviny citronu a necháme chvíli odpočinout.

Listový salát:

V míse smícháme salát, sůl, pepř, olej a šťávu z poloviny citronu. 

Servírování: 

Plněnou vepřovou pečeni servírujeme s brambory a ochuceným listovým salátem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU