Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Vepřovou pečeni nemusíte připravovat jen v troubě, ale skvěle si na ní pochutnáte, i když ji připravíte v pánvi. Například stejně tak, jako to udělal šéfkuchař Marcel Ihnačák. Ten ale vepřové maso nerestoval na sádle jen tak, ale ještě předtím ho naplnil prosciuttem, sušenými rajčaty a bazalkou, která celé jídlo krásně provoní. Jako přílohu si můžete zkusit připravit odlehčenou verzi klasického bramborového salátu s lahůdkovou cibulkou, kyselými okurkami a hořčicí. Jako jednoduchý doplněk pak poslouží trocha natrhaného listového salátu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 742 kJ / 656 kcal
Bílkoviny
51,70 g
Tuky
30,80 g
Vláknina
7,00 g
Sůl
2,40 g
Sacharidy
41,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Ve slupce uvařené brambory očistíme, nakrájíme na kousky a dáme do mísy. Přidáme nakrájenou lahůdkovou cibulku, řapíkatý celer, kyselé okurky, petrželovou nať, hořčici a šťávu z citronu. Ochutíme solí, pepřem, olejem a nálevem z okurek podle chuti.
02.Maso očistíme, ve středu vytvoříme kapsu, kterou naplníme prosciuttem, sušenými rajčaty a bazalkou. Po povrchu osolíme a opepříme. V rozpálené pánvi se sádlem opečeme z obou stran dozlatova. Stáhneme z ohně, pokapeme šťávou z poloviny citronu a necháme chvíli odpočinout.
03.V míse smícháme salát, sůl, pepř, olej a šťávu z poloviny citronu.
04.Plněnou vepřovou pečeni servírujeme s brambory a ochuceným listovým salátem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT