Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Omytou a očistěnou mrkev, petržel a kedluben nakrájíme na menší kousky. Zeleninu blanšírujeme asi 5 minut ve vroucí osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Vložíme do rozpálené pánve s olivovým olejem, osolíme, opepříme a restujeme. Po chvíli přidáme nakrájený česnek a tymián a za občasného míchání restujeme dozlatova. Na konec přidáme 1 lžíci másla, med, citronovou šťávu podle chuti a pár špenátových lístků a zlehka promícháme.
Omyté a osušené vepřové řízky naklepeme pod fólií, osolíme a opepříme. Na každý plátek masa položíme 2 plátky slaniny, plátek ementálu a pár lístků špenátu, který jsme předtím omyli a osušili. Každý řízek přeložíme tak, aby vznikla kapsa, a uzavřeme pomocí párátek nebo špejlí. Plněné řízky opečeme v pánvi s olivovým olejem z obou stran dozlatova. Chvíli před dokončením přidáme asi 2 lžíce másla a podlijeme trochou vody. Stáhneme z ohně, přikryjeme pokličkou a necháme dojít. Před servírováním odstraníme párátka.
Tip: Řízky můžete dopéct v troubě předehřáté na 200 °C asi 5 minut.
Na talíř naservírujeme restovanou zeleninu a na ni plněný vepřový řízek, který přeřízneme na poloviny.