Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Omyté a osušené houby a 2 stroužky česneku nakrájíme na tenčí plátky. Orestujeme je v rozpálené pánvi na troše olivového oleje a 20 g másla. Po orestování hub i česneku dozlatova přidáme omytý a osušený špenát. Osolíme, opepříme a restujeme, dokud špenát nezměkne.
Brokolici rozdělíme na menší růžičky a omyjeme pod studenou tekoucí vodou. Očištěnou mrkev a řapíkatý celer nakrájíme na přibližně stejně velké kousky. Zeleninu oblanšírujeme (spaříme) ve vroucí osolené vodě - nejdříve přidáme mrkev, po 5 minutách řapíkatý celer s brokolicí.
Celkem vaříme ještě 3 minuty. Zeleninu přecedíme a necháme okapat. Oblanšírovanou zeleninu orestujeme v pánvi na olivovém oleji, asi 20 g másla a česneku nakrájeném na plátky. Nakonec opepříme a osolíme.
Vepřové řízky nařízneme po délce, abychom získali větší plochu. Opepříme a osolíme. Přikryjeme potravinovou fólií a naklepeme. Každý plátek naplníme houbovo-špenátovou nádivkou a kouskem mozzarelly. Plátky masa přeložíme, okraje uzavřeme špejlí, osolíme, opepříme a opékáme v rozpálené grilovací pánvi na troše olivového oleje do zlatohněda. Poté pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 10 minut.
Vyndáme, vrátíme zpět na oheň a přidáme k nim zbylé máslo. Počkáme, dokud se nerozpustí, a přilejeme víno. Povaříme, dokud se z vína neodpaří alkohol. Před servírováním odstraníme špejle.
Na talíř naservírujeme porci restované zeleniny, na ni položíme plněné vepřové řízky s houbami, špenátem a mozzarellou. Můžeme pokapat máslovo-vínovou omáčkou a dozdobit celerovými lístky.