Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Z masa odkrojíme dva tenké plátky, které pod fólií naklepeme. Potom je osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. Poklademe na ně šunku, plísňový sýr a dva nasekané vnitřní jemné řapíky celeru.
Tip: Pokud použijeme hrubší okrajové řapíky celeru, tak je nejprve škrabkou oloupeme.
Kapsy pevně zabalíme a uzavřeme párátky. Rošt rozpáleného grilu potřeme olejem a kapsy grilujeme v zavřeném grilu z obou stran asi 8 minut dozlatova. Před dokončením je pokapeme olejem a šťávou z poloviny citronu.
V mise promícháme ovoce nakrájené na menší kousky, fenykl na proužky, papričku zbavenou semínek najemno, červenou cibuli na proužky a jeden řapík celeru nadrobno. Pokapeme olejem, osolíme, opepříme a dochutíme šťávou z poloviny citronu. Přidáme salátové listy, mandle, bazalku a zlehka promícháme.
Z masa odstraníme párátka a kapsy šikmo překrojíme na polovinu. Servírujeme se švestkovým salátem. Na závěr můžeme pokapat olejem.