Plněné vánoční bochánky
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

12 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

40 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Markéta Krajčovičová si pro Vás připravila recept na bochánky z listového těsta plněné tvarohem a jablky. Najdete ho na kuchynelidlu.cz!

Tagy

Vánoce

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 12 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Jablečná náplň

  • 1 × větší jablko
  • 20 g vanilinového cukru

Castello

  • 1 × špetka mleté skořice Mikado

Tvarohová náplň

  • 250 g tvarohu Pilos (obsah tuku 8 %)
  • 40 g vanilinového cukru Castello
  • 1 × citron (kůra)

Poleva

  • 1 × vejce (bílek)
  • 100 g cukru moučka Castello

Bochánky

  • 2 × listová těsta Belbake
  • 1 × hrst sušených brusinek Alesto
  • 1 × vejce "M" (žloutek)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 160 kJ / 277 kcal

Bílkoviny

5,60 g

Tuky

12,70 g

Vláknina

1,30 g

Sůl

0,58 g

Sacharidy

35,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Jablečná náplň

01.Jablko oloupeme a najemno nastrouháme do misky. Šťávu z jablka slijeme, přisypeme vanilinový cukr a skořici, důkladně promícháme.

Tvarohová náplň

02.Tvaroh dáme do misky, přidáme vanilinový cukr, najemno nastrouhanou citronovou kůru a smícháme.

Bochánky

03.Listové těsto rozbalíme, necháme na pečicím papíře a vykrojíme 8 koleček. Nevykrájené těsto opět zpracujeme, rozválíme a vykrojíme z něj kolečka. Do středu koleček dáme lžičku tvarohové a jablečné náplně a navrch 2 brusinky. Z druhého listového těsta vykrojíme opět 8 koleček (případně další čtyři ze zbylého těsta) a přiklopíme jimi naplněná kolečka. Vidličkou k sobě přitiskneme oba okraje a navrchu propícháme, aby mohla odcházet přebytečná pára. Povrch bochánků potřeme rozšlehaným žloutkem a poté i s pečicím papírem přendáme na plech. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 25 minut.

04.Mezitím připravíme polevu. V robotu vyšleháme bílek s cukrem do hladké konzistence, přendáme do zdobicího sáčku s malým otvorem a zdobíme jí povrch bochánků dle fantazie. Pomocí štětce lze na polevě vytvořit efekt stínování.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo