Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Jablko oloupeme a najemno nastrouháme do misky. Šťávu z jablka slijeme, přisypeme vanilinový cukr a skořici, důkladně promícháme.
Tvaroh dáme do misky, přidáme vanilinový cukr, najemno nastrouhanou citronovou kůru a smícháme.
Listové těsto rozbalíme, necháme na pečicím papíře a vykrojíme 8 koleček. Nevykrájené těsto opět zpracujeme, rozválíme a vykrojíme z něj kolečka. Do středu koleček dáme lžičku tvarohové a jablečné náplně a navrch 2 brusinky. Z druhého listového těsta vykrojíme opět 8 koleček (případně další čtyři ze zbylého těsta) a přiklopíme jimi naplněná kolečka. Vidličkou k sobě přitiskneme oba okraje a navrchu propícháme, aby mohla odcházet přebytečná pára. Povrch bochánků potřeme rozšlehaným žloutkem a poté i s pečicím papírem přendáme na plech. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 25 minut.
Mezitím připravíme polevu. V robotu vyšleháme bílek s cukrem do hladké konzistence, přendáme do zdobicího sáčku s malým otvorem a zdobíme jí povrch bochánků dle fantazie. Pomocí štětce lze na polevě vytvořit efekt stínování.