Kuchyně
Česká
Počet porcí
10 porcí
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Na svatého Martina nesmí chybět plněné rohlíčky. Recept najdete v Kuchyni Lidlu.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 286 kJ / 546 kcal
Bílkoviny
9,70 g
Tuky
15,20 g
Vláknina
3,00 g
Sůl
0,22 g
Sacharidy
87,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do vlažného mléka v míse nadrobíme droždí, přisypeme cukr a lžíci mouky (necháme vzejít kvásek). Vykynutý kvásek smícháme s moukou a postupně přimícháme rozpuštěné máslo, žloutky, vanilinový cukr, sůl a nastrouhanou citronovou kůru. Vše důkladně promícháme a na vále ještě ručně prohněteme. Necháme na teplém místě zakryté utěrkou vykynout.
02.V míse smícháme povidla s Tuzemákem, pudinkem a skořicí. Nakonec zahustíme nastrouhaným perníkem.
03.Bochánek těsta vyválíme dokulata a nakrájíme na podlouhlé obdélníky dle požadované velikosti rohlíčku. Na každý dáme trochu náplně. Náplň vždy dáváme doprostřed a obdélník stočíme ke středu do tvaru rohlíčku a konce mírně zahneme. Položíme na vymazaný plech a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pečeme v troubě předehřáté na 150 °C asi 20 minut. Upečené rohlíčky pocukrujeme moučkovým cukrem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT