Plněně rohlíčky
Markéta Krajčovičová
Doba přípravy1 hod.

Plněně rohlíčky

Na svatého Martina nesmí chybět plněné rohlíčky. Recept najdete v Kuchyni Lidlu.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
10

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 300 ml mléka Pilos (obsah tuku 1,5 %)
  • 20 g droždí
  • 60 g cukru krupice Castello + 1 lžíci na kvásek
  • 600 g polohrubé mouky Castello
  • 140 g másla Pilos
  • 4 × vejce "M" (3 na žloutky, 1 celé na potření)
  • 1 × balení vanilinového cukru na posypání
  • špetku soli
  • 1 × citron (kůra)

Náplň

  • 450 g švestkových povidel Sympathica
  • 3 × lžíce Tuzemáku Alliance
  • 1 × vanilkového pudinku Belbake
  • 0,5 × lžíce skořice Mikado
  • 50 g perníčků v cukrové poleve Opey
  • rádýlko
  • mašlovačka
  • váleček

POSTUP

Těsto

Do vlažného mléka v míse nadrobíme droždí, přisypeme cukr a lžíci mouky (necháme vzejít kvásek). Vykynutý kvásek smícháme s moukou a postupně přimícháme rozpuštěné máslo, žloutky, vanilinový cukr, sůl a nastrouhanou citronovou kůru. Vše důkladně promícháme a na vále ještě ručně prohněteme. Necháme na teplém místě zakryté utěrkou vykynout.

Náplň

V míse smícháme povidla s Tuzemákem, pudinkem a skořicí. Nakonec zahustíme nastrouhaným perníkem.

Rohlíčky

Bochánek těsta vyválíme dokulata a nakrájíme na podlouhlé obdélníky dle požadované velikosti rohlíčku. Na každý dáme trochu náplně. Náplň vždy dáváme doprostřed a obdélník stočíme ke středu do tvaru rohlíčku a konce mírně zahneme. Položíme na vymazaný plech a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pečeme v troubě předehřáté na 150 °C asi 20 minut. Upečené rohlíčky pocukrujeme moučkovým cukrem.

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.