Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Odštěpky z tvrdého dřeva namočíme do vody a necháme stát po dobu 30 minut. Poté slijeme.
Na plátek parmské šunky postupně navrstvíme lístky čerstvé bazalky, mozzarellu, sušená rajčata a vše smotáme do závitku. Kuřecí prso nařízneme, připravený balíček vložíme dovnitř a uzavřeme špejlí.
Takto připravená prsa posypeme citronovou kůrou, najemno nasekaným čerstvým tymiánem a pokapeme olivovým olejem. Marinujeme alespoň 1 hodinu v lednici, následně osolíme a 15-20 minut grilujeme na chladnější zóně. Ke konci grilování, asi 5 minut před koncem, lehce zaudíme přidáním namočených odštěpků z tvrdého dřeva do grilu. Nakonec zprudka opečeme na žhavé části, abychom získali křupavou kůrku.
Cuketu nakrájenou na plátky opepříme, osolíme, zakápneme citronovou šťávou a olivovým olejem. Nakonec přidáme nakrájená rajčata, nasekanou čerstvou bazalku, promícháme a necháme 15-20 minut marinovat.
Brambory uvaříme ve slupce a po krátkém vychladnutí je rozkrojíme napůl, ogrilujeme a těsně před podáváním osolíme.
Podáváme marinovanou cuketu doplněnou opečenými brambory, na kterou položíme kuřecí závitek zbavený špejle a nakonec celý pokrm zakápneme olivovým olejem.