Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Plněná kuřecí prsa s parmskou šunkou

Hledáte nový způsob, jak připravit kuře na grilu? Chcete prolomit kulinářskou rutinu a překvapit své hosty něčím opravdu výjimečným? Vyzkoušejte recept Romana Pauluse na grilovaná kuřecí supreme (prsíčka s křídelní kostí a kůží), která díky citronovo-bylinkové marinádě zůstanou jemná a šťavnatá. Navíc náplň z parmské šunky, mozzarelly a sušených rajčat zajistí, že první už kousnutí bude opravdu okázalým vstupem k letnímu hodování. Jako přílohu si připravte grilované brambory a osvěžující cuketový salát, který celý pokrm skvěle doplní.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Plněná kuřecí prsa s parmskou šunkou

  • 4 plátky parmské šunky
  • 12 lístků čerstvé bazalky
  • 125 g (1 balení) mini mozzarelly
  • 100 g sušených rajčat na slunci
  • 4 kuřecí supreme (prsní řízky s křídelní kostí a kůží)
  • 1 citron (kůra)
  • 1 polév. lž. sekaného čerstvého tymiánu
  • extra panenský olivový olej
  • pepř
  • sůl

Marinovaná cuketa

  • 1 cuketa extra panenský olivový olej
  • 2 polév. lž. citronové šťávy
  • 100 g cherry rajčat
  • 6 lístků čerstvé bazalky
  • gril
  • odštěpky z tvrdého dřeva
  • dřevěné špejle

POSTUP

Odštěpky z tvrdého dřeva namočíme do vody a necháme stát po dobu 30 minut. Poté slijeme.

Na plátek parmské šunky postupně navrstvíme lístky čerstvé bazalky, mozzarellu, sušená rajčata a vše smotáme do závitku. Kuřecí prso nařízneme, připravený balíček vložíme dovnitř a uzavřeme špejlí.

Takto připravená prsa posypeme citronovou kůrou, najemno nasekaným čerstvým tymiánem a pokapeme olivovým olejem. Marinujeme alespoň 1 hodinu v lednici, následně osolíme a 15-20 minut grilujeme na chladnější zóně. Ke konci grilování, asi 5 minut před koncem, lehce zaudíme přidáním namočených odštěpků z tvrdého dřeva do grilu. Nakonec zprudka opečeme na žhavé části, abychom získali křupavou kůrku.

Marinovaná cuketa

Cuketu nakrájenou na plátky opepříme, osolíme, zakápneme citronovou šťávou a olivovým olejem. Nakonec přidáme nakrájená rajčata, nasekanou čerstvou bazalku, promícháme a necháme 15-20 minut marinovat.

Servírování

Brambory uvaříme ve slupce a po krátkém vychladnutí je rozkrojíme napůl, ogrilujeme a těsně před podáváním osolíme.

Podáváme marinovanou cuketu doplněnou opečenými brambory, na kterou položíme kuřecí závitek zbavený špejle a nakonec celý pokrm zakápneme olivovým olejem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU