Marcel Ihnačák
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Pizza s mořskými plody

Může být něco italštějšího než pizza? A co takhle pizza s mořskými plody! Jednu takovou, podle svého vlastního receptu, připravil šéfkuchař Marcel Ihnačák. Ve video návodu se naučíte vše – od přípravy kynutého těsta na pizzu přes rajčatové sugo až po to, jak pizzu správně nazdobit i upéct. Až budete mít základ hotový, můžete pokračovat podle návodu Marcela Ihnačáka a přidat mořské plody, nebo můžete na pizzu dát, cokoliv vám chutná. To je na přípravě pizzy to nejlepší!
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 25 g čerstvého droždí
  • 1 × lžička cukru Castello
  • 600 g hladké mouky Castello
  • 300 ml teplé vody
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 420 ml krájených loupaných rajčat z konzervy Freshona
  • keramický mlýnek s černým pepřem Kania
  • 1 × lžíce sušeného oregana Kania
  • 5 × stroužků česneku
  • 300 g sýru ementál Milbona
  • 500 g mořských plodů
  • 2 × červené cibule
  • 2 × pálivé papričky
  • čerstvá bazalka
  • metlička
  • pečicí plech
  • váleček
  • struhadlo
  • kuchyňský robot

POSTUP

Těsto:

Droždí rozdrobíme do malé misky, přidáme cukr, dvě lžíce mouky, zalijeme teplou vodou a promícháme. Kvásek položíme na teplé místo asi na 5 minut, dokud nezačnou vystupovat bublinky.

Mouku nasypeme do mísy, osolíme, přilejeme dvě lžíce oleje a připravený kvásek. Ručně nebo pomocí robotu vypracujeme hladké těsto (podle potřeby přisypeme trochu mouky nebo přilijeme vodu). Dobře vypracované těsto je elastické a nelepí se na stěny misky. Vypracujeme z něho bochník, který vrátíme zpět do misky, posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 20 minut.

Vykynuté těsto přendáme na pomoučněnou desku a rozdělíme ho na 4 části. Z každého kusu vyformujeme bochník, který ještě necháme pod utěrkou 7 minut kynout.   

Rajčatový základ:

Rajčata z konzervy ochutíme solí a pepřem, přidáme olej, sušené oregano, nastrouhané dva stroužky česneku a promícháme. 

Pizza:

Bochánky těsta potom vyválíme a ponatahujeme do tvaru kruhu. Dáváme pozor, aby se neroztrhlo. Těsto položíme na plech vymaštěný trochou olivového oleje. Potřeme ho rajčatovou omáčkou a posypeme nastrouhaným sýrem. Na sýr poskládáme mořské plody nakrájené na menší kousky, cibuli a tři stroužky česneku na plátky a papričky zbavené semínek na proužky. Ochutíme solí, pepřem a pokapeme olejem. Pečeme v troubě vyhřáté na nejvyšší teplotu, při 250 °C asi 12 minut (podle tloušťky těsta). 

Servírování:

Pizzu s mořskými plody servírujeme posypanou lístky bazalky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.