Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Droždí rozdrobíme do malé misky, přidáme cukr, dvě lžíce mouky, zalijeme teplou vodou a promícháme. Kvásek položíme na teplé místo asi na 5 minut, dokud nezačnou vystupovat bublinky.
Mouku nasypeme do mísy, osolíme, přilejeme dvě lžíce oleje a připravený kvásek. Ručně nebo pomocí robotu vypracujeme hladké těsto (podle potřeby přisypeme trochu mouky nebo přilijeme vodu). Dobře vypracované těsto je elastické a nelepí se na stěny misky. Vypracujeme z něho bochník, který vrátíme zpět do misky, posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 20 minut.
Vykynuté těsto přendáme na pomoučněnou desku a rozdělíme ho na 4 části. Z každého kusu vyformujeme bochník, který ještě necháme pod utěrkou 7 minut kynout.
Rajčata z konzervy ochutíme solí a pepřem, přidáme olej, sušené oregano, nastrouhané dva stroužky česneku a promícháme.
Bochánky těsta potom vyválíme a ponatahujeme do tvaru kruhu. Dáváme pozor, aby se neroztrhlo. Těsto položíme na plech vymaštěný trochou olivového oleje. Potřeme ho rajčatovou omáčkou a posypeme nastrouhaným sýrem. Na sýr poskládáme mořské plody nakrájené na menší kousky, cibuli a tři stroužky česneku na plátky a papričky zbavené semínek na proužky. Ochutíme solí, pepřem a pokapeme olejem. Pečeme v troubě vyhřáté na nejvyšší teplotu, při 250 °C asi 12 minut (podle tloušťky těsta).
Pizzu s mořskými plody servírujeme posypanou lístky bazalky.