Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Z droždí, vlažné vody a cukru připravíme kvásek, který necháme asi 10 minut pracovat na teplém místě. Poté přidáme mouku, sůl a olej a vypracujeme hladké těsto, které necháme přes noc kynout v lednici.
Druhý den vytvarujeme bochánky, které necháme na pracovní desce asi 20 minut kynout.
Z vykynutého těsta tvarujeme pizzu se silnějšími okraji, kterou potřeme rajčaty ochucenými olivovým olejem, solí a pepřem, rozprostřeme ančovičky, mozzarellu nakrájenou na půlky, čerstvou bazalku, zakápneme olivovým olejem a pečeme asi 10 minut na rozehřátém kameni na grilu rozpáleném na 250-280 °C. Hotovou pizzu dokončíme lístky čerstvé rukoly a bazalky a pár kapkami olivového oleje.