Pivní polévka se slaninou
Doba přípravy40 min.

Pivní polévka se slaninou

Pochutnejte si na pivní polévce se slaninou. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 100 g anglické slaniny Pikok (plátky)
  • 2 × kuřecí prsní řízky Čerstvá porce
  • 70 g másla Pilos
  • 2 × lžíce hladké mouky Castello
  • 1 × lžička sladké mleté papriky Kania
  • 2 × stroužky česneku
  • 250 ml světlého piva Argus Maestic
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany ke šlehání Pilos (30 % tuku)
  • 150 g sýru ementál Milbona
  • sůl s jódem Castello
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • čerstvá pažitka

POSTUP

POTŘEBUJEME

  • struhadlo
  • lis na česnek

Postup

Slaninu nakrájíme na tenké proužky, v hlubším hrnci osmažíme dokřupava a přendáme do misky.

Na vypečeném tuku opečeme na malé kostky nakrájená kuřecí prsa dozlatova (podle potřeby přidáme trochu másla). Opečená kuřecí prsa přendáme do misky ke slanině.

V hrnci rozpustíme zbylé máslo a přidáme mouku, sladkou mletou papriku a prolisovaný česnek. Promícháme, přilijeme pivo, vývar a smetanu a přivedeme do varu.

Ementál nastrouháme najemno, přidáme do vroucí polévky a mícháme, dokud se nerozpustí. Přidáme kuřecí maso, slaninu a vaříme asi 5 minut. Na konec osolíme a opepříme.

Polévku podáváme ozdobenou nasekanou pažitkou.

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.