Pikantní kuřecí prsa s marinovaným lilkem

play Přehrát video recept
Pikantní kuřecí prsa s marinovaným lilkem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

35 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Připravte si chutné marinované kuře s pečeným lilkem podle receptu Marcela Ihnačáka!

Tagy

Lehké jídlo

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × kuřecí prsní řízky Čerstvá porce
  • kousek čerstvého zázvoru
  • 2 × pálivé papričky
  • 4 × stroužky česneku
  • 1 × citrón
  • olivový olej Italiamo
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 4 × lžičky másla
  • 100 g rukoly
  • 2 hrsti čerstvých bylinek (máta, petrželka, pažitka)
  • 2 × lžíce bílého vinného octa Acentino
  • 2 × lilky

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 954 kJ / 467 kcal

Bílkoviny

57,90 g

Tuky

18,10 g

Vláknina

7,10 g

Sůl

1,70 g

Sacharidy

17,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Pikantní kuřecí prsa plněná rukolou

01.Zázvor očistíme a z pálivých papriček odstraníme jadérka. Zázvor, pálivé papričky a 3 stroužky česneku nakrájíme nadrobno a přendáme do misky. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru, olivový olej, osolíme a opepříme. Marinádu důkladně promícháme.

02.Kuřecí prsa očistíme, omyjeme a osušíme. Rozkrojíme na tenké pláty, mezi 2 fóliemi naklepeme, potřeme připravenou marinádou a chvíli necháme marinovat v lednici.

03.Marinovaná kuřecí prsa krátce opečeme na rozpálené pánvi (asi 1 minutu z každé strany). Ještě teplé maso potřeme lžičkou másla. V misce smícháme omytou a osušenou rukolu s trochou olivového oleje, citrónovou šťávou, solí a pepřem. Zlehka promícháme. Připraveným salátem naplníme plátek masa a srolujeme.

Marinovaný lilek

04.Bylinky nakrájíme nadrobno a v misce smícháme s olivovým olejem, bílým vinným octem a 1 nastrouhaným stroužkem česneku. Osolíme, opepříme a důkladně promícháme.

05.Omytý lilek nakrájíme na tenké plátky. Rozprostřeme na talíř a důkladně osolíme (sůl vytáhne z lilku hořkost). Omyjeme, aby lilek nebyl příliš slaný a důkladně osušíme. Opékáme na troše olivového oleje na rozpálené grilovací pánvi. Opečený lilek přendáme na talíř, potřeme připravenou bylinkovou marinádou a necháme chvíli marinovat.

Servírování

06.Na talíř servírujeme překrojená kuřecí prsa plněná rukolou. Podáváme s marinovaným lilkem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo