Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Zázvor očistíme a z pálivých papriček odstraníme jadérka. Zázvor, pálivé papričky a 3 stroužky česneku nakrájíme nadrobno a přendáme do misky. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru, olivový olej, osolíme a opepříme. Marinádu důkladně promícháme.
Kuřecí prsa očistíme, omyjeme a osušíme. Rozkrojíme na tenké pláty, mezi 2 fóliemi naklepeme, potřeme připravenou marinádou a chvíli necháme marinovat v lednici.
Marinovaná kuřecí prsa krátce opečeme na rozpálené pánvi (asi 1 minutu z každé strany). Ještě teplé maso potřeme lžičkou másla. V misce smícháme omytou a osušenou rukolu s trochou olivového oleje, citrónovou šťávou, solí a pepřem. Zlehka promícháme. Připraveným salátem naplníme plátek masa a srolujeme.
Bylinky nakrájíme nadrobno a v misce smícháme s olivovým olejem, bílým vinným octem a 1 nastrouhaným stroužkem česneku. Osolíme, opepříme a důkladně promícháme.
Omytý lilek nakrájíme na tenké plátky. Rozprostřeme na talíř a důkladně osolíme (sůl vytáhne z lilku hořkost). Omyjeme, aby lilek nebyl příliš slaný a důkladně osušíme. Opékáme na troše olivového oleje na rozpálené grilovací pánvi. Opečený lilek přendáme na talíř, potřeme připravenou bylinkovou marinádou a necháme chvíli marinovat.
Na talíř servírujeme překrojená kuřecí prsa plněná rukolou. Podáváme s marinovaným lilkem.