Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
35 min.
Obtížnost
Začátečník
Připravte si chutné marinované kuře s pečeným lilkem podle receptu Marcela Ihnačáka!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 954 kJ / 467 kcal
Bílkoviny
57,90 g
Tuky
18,10 g
Vláknina
7,10 g
Sůl
1,70 g
Sacharidy
17,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Zázvor očistíme a z pálivých papriček odstraníme jadérka. Zázvor, pálivé papričky a 3 stroužky česneku nakrájíme nadrobno a přendáme do misky. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru, olivový olej, osolíme a opepříme. Marinádu důkladně promícháme.
02.Kuřecí prsa očistíme, omyjeme a osušíme. Rozkrojíme na tenké pláty, mezi 2 fóliemi naklepeme, potřeme připravenou marinádou a chvíli necháme marinovat v lednici.
03.Marinovaná kuřecí prsa krátce opečeme na rozpálené pánvi (asi 1 minutu z každé strany). Ještě teplé maso potřeme lžičkou másla. V misce smícháme omytou a osušenou rukolu s trochou olivového oleje, citrónovou šťávou, solí a pepřem. Zlehka promícháme. Připraveným salátem naplníme plátek masa a srolujeme.
04.Bylinky nakrájíme nadrobno a v misce smícháme s olivovým olejem, bílým vinným octem a 1 nastrouhaným stroužkem česneku. Osolíme, opepříme a důkladně promícháme.
05.Omytý lilek nakrájíme na tenké plátky. Rozprostřeme na talíř a důkladně osolíme (sůl vytáhne z lilku hořkost). Omyjeme, aby lilek nebyl příliš slaný a důkladně osušíme. Opékáme na troše olivového oleje na rozpálené grilovací pánvi. Opečený lilek přendáme na talíř, potřeme připravenou bylinkovou marinádou a necháme chvíli marinovat.
06.Na talíř servírujeme překrojená kuřecí prsa plněná rukolou. Podáváme s marinovaným lilkem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT