Pikantní křidélka:
Křídla důkladně obalíme v marinádě, kterou připravíme smícháním všech ostatních surovin (stroužek česneku nastrouháme). Přikryjeme fólií a alespoň 30 minut marinujeme v chladničce. Potom je dáme na plech vystlaný papírem na pečení a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C.
Batáty a salát:
Batáty umyjeme, nakrájíme na větší kusy, pokapeme olejem, šťávou z poloviny citronu, osolíme, opepříme a promícháme. Přidáme je na plech s křídly a pokračujeme v pečení dalších asi 45 minut.
Salát ochutíme olejem, šťávou z poloviny citronu, solí a pepřem.
Jogurtový dip:
Dip připravíme smícháním najemno nasekaných bylinek, jogurtu, strouhaného česneku a citronové šťávy. Dochutíme solí a pepřem.
Servírování:
Na talíř naservírujeme pikantní křidélka i s batáty a přelijeme výpekem. Přidáme salát a dip, který podáváme v samostatné mističce.