Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Do hrnce s vodou dáme rozporcovaného králíka. Přidáme očištěnou a na větší kousky nakrájenou zeleninu (celer, mrkev, cibuli, 4 celé stroužky česneku) a svazek čerstvé petrželky. Zelenina i králík by měli být úplně ponoření. Ochutíme solí a kuličkami černého pepře. Vaříme asi 1 hodinu, aby se maso jednoduše oddělilo od kosti. Uvařeného králíka vyndáme z hrnce a necháme trochu vychladnout. Maso obereme od kostí a natrháme na menší kousky. Vývar zcedíme a odložíme stranou.
Očištěný zázvor, pálivé papričky zbavené semínek a 5 stroužků česneku nakrájíme na tenké plátky. Slaninu nakrájíme na tenké proužky. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme zázvor, pálivé papričky, česnek, oloupané arašídy a slaninu. Promícháme a restujeme dozlatova. Přidáme kousky králičího masa a 1 lžíci medu. Podlijeme suchým bílým vínem a ochutíme sójovou omáčkou. Nakonec přilijeme 200 ml připraveného králičího vývaru. Povaříme, odstavíme z plotýnky a posypeme zbylou nadrobno nasekanou petrželkou.
Do osolené vroucí vody přidáme jasmínovou rýži, promícháme, vaříme na mírném ohni asi 20 minut doměkka a scedíme.
Pikantního králíka podáváme s vařenou jasmínovou rýží.