Marcel Ihnačák
Doba přípravy1 hod. 15 min.

Pikantní králík s jasmínovou rýží

Navštivte naši stránku kuchynelidlu.cz a vyzkoušejte recept Marcela Ihnačáka na pikantního králíka s jasmínovou rýží.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 1 králík Čerstvá porce
  • 1 celer
  • 2 mrkve
  • 1 cibule
  • 9 stroužků česneku
  • 2 svazky čerstvé petrželky
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • kuličky celého černého pepře Mikado
  • kousek zázvoru (asi 4 cm)
  • 2 pálivé papričky
  • 50 g oravské slaniny Baroni
  • olivový olej Italiamo
  • 100 g neloupaných arašídů Alesto Fine
  • 1 polév. lž. květového medu Marlene
  • 100 ml suchého bílého vína Pinot Grigio
  • 1 polév. lž. sójové omáčky
  • 200 ml vývaru z králíka
  • 300 g jasmínové rýže Golden Sun
  • velká pánev
  • sítko

POSTUP

Pikantní králík

Do hrnce s vodou dáme rozporcovaného králíka. Přidáme očištěnou a na větší kousky nakrájenou zeleninu (celer, mrkev, cibuli, 4 celé stroužky česneku) a svazek čerstvé petrželky. Zelenina i králík by měli být úplně ponoření. Ochutíme solí a kuličkami černého pepře. Vaříme asi 1 hodinu, aby se maso jednoduše oddělilo od kosti. Uvařeného králíka vyndáme z hrnce a necháme trochu vychladnout. Maso obereme od kostí a natrháme na menší kousky. Vývar zcedíme a odložíme stranou.

Očištěný zázvor, pálivé papričky zbavené semínek a 5 stroužků česneku nakrájíme na tenké plátky. Slaninu nakrájíme na tenké proužky. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme zázvor, pálivé papričky, česnek, oloupané arašídy a slaninu. Promícháme a restujeme dozlatova. Přidáme kousky králičího masa a 1 lžíci medu. Podlijeme suchým bílým vínem a ochutíme sójovou omáčkou. Nakonec přilijeme 200 ml připraveného králičího vývaru. Povaříme, odstavíme z plotýnky a posypeme zbylou nadrobno nasekanou petrželkou.

Jasmínová rýže

Do osolené vroucí vody přidáme jasmínovou rýži, promícháme, vaříme na mírném ohni asi 20 minut doměkka a scedíme.

Servírování

Pikantního králíka podáváme s vařenou jasmínovou rýží.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU