Pikantní králík s jasmínovou rýží

play Přehrát video recept
Pikantní králík s jasmínovou rýží
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 15 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Navštivte naši stránku kuchynelidlu.cz a vyzkoušejte recept Marcela Ihnačáka na pikantního králíka s jasmínovou rýží.

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × králík Čerstvá porce
  • 1 celer
  • 2 × mrkve
  • 1 × cibule
  • 9 × stroužků česneku
  • 2 × svazky čerstvé petrželky
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • kuličky celého černého pepře Mikado
  • kousek zázvoru (asi 4 cm)
  • 2 × pálivé papričky
  • 50 g oravské slaniny Baroni
  • olivový olej Italiamo
  • 100 g neloupaných arašídů Alesto Fine
  • 1 × lžíce květového medu Marlene
  • 100 ml suchého bílého vína Pinot Grigio
  • 1 × lžíce sójové omáčky
  • 200 ml vývaru z králíka
  • 300 g jasmínové rýže Golden Sun

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 166 kJ / 996 kcal

Bílkoviny

67,30 g

Tuky

39,30 g

Vláknina

7,20 g

Sůl

4,00 g

Sacharidy

90,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Pikantní králík

01.Do hrnce s vodou dáme rozporcovaného králíka. Přidáme očištěnou a na větší kousky nakrájenou zeleninu (celer, mrkev, cibuli, 4 celé stroužky česneku) a svazek čerstvé petrželky. Zelenina i králík by měli být úplně ponoření. Ochutíme solí a kuličkami černého pepře. Vaříme asi 1 hodinu, aby se maso jednoduše oddělilo od kosti. Uvařeného králíka vyndáme z hrnce a necháme trochu vychladnout. Maso obereme od kostí a natrháme na menší kousky. Vývar zcedíme a odložíme stranou.

02.Očištěný zázvor, pálivé papričky zbavené semínek a 5 stroužků česneku nakrájíme na tenké plátky. Slaninu nakrájíme na tenké proužky. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme zázvor, pálivé papričky, česnek, oloupané arašídy a slaninu. Promícháme a restujeme dozlatova. Přidáme kousky králičího masa a 1 lžíci medu. Podlijeme suchým bílým vínem a ochutíme sójovou omáčkou. Nakonec přilijeme 200 ml připraveného králičího vývaru. Povaříme, odstavíme z plotýnky a posypeme zbylou nadrobno nasekanou petrželkou.

Jasmínová rýže

03.Do osolené vroucí vody přidáme jasmínovou rýži, promícháme, vaříme na mírném ohni asi 20 minut doměkka a scedíme.

Servírování

04.Pikantního králíka podáváme s vařenou jasmínovou rýží.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo