Marcel Ihnačák
Doba přípravy35 min.

Penne s mletým masem a krémovou omáčkou

Vyzkoušejte recept Marcela Ihnačáka na těstoviny s mletým masem, houbami a smetanovou omáčkou. Naleznete ho na našich stránkách kuchynelidlu.cz!
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 300 g mletého vepřového masa 100% Čerstvá porce
  • 3 stroužky česneku
  • 1 svazek lahůdkové cibulky
  • olivový olej Primadonna
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 100 g žampionů
  • 2 polév. lž. rajčatového protlaku Mikado
  • 100 ml suchého bílého vína Pinot Grigio
  • 200 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • 500 g bezvaječných těstovin penne Combino
  • 1 citron
  • 100 grana padano Lovilio

POSTUP

Česnek a bílou část lahůdkové cibulky nakrájíme nadrobno (zelenou část odložíme na později). Spolu s rozmělněným mletým masem orestujeme v rozehřáté pánvi na troše olivového oleje, osolíme a opepříme. Po chvíli přidáme na menší kousky nakrájené očištěné žampiony.

Po orestování surovin dozlatova přidáme rajčatový protlak, důkladně promícháme a chvíli spolu restujeme. Podlijeme vínem a počkáme, až se odpaří alkohol. Přilijeme smetanu a vaříme na mírném ohni asi 5 minut. Mezitím penne uvaříme v osolené vroucí vodě "al-dente" (asi 10 minut). Scedíme a přidáme do pánve k omáčce. Nakonec přidáme nadrobno nakrájenou zelenou část lahůdkové cibulky a pár kapek citronové šťávy.

Servírování

Do hlubokého talíře naservírujeme porci těstovin a posypeme nastrouhaným sýrem grana padano. Před servírováním můžeme dozdobit nakrájenou zelenou částí lahůdkové cibulky, bazalkou nebo petrželkou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU