Kuchyně
Italská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
35 min.
Obtížnost
Začátečník
Vyzkoušejte recept Marcela Ihnačáka na těstoviny s mletým masem, houbami a smetanovou omáčkou. Naleznete ho na našich stránkách kuchynelidlu.cz!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 227 kJ / 1 011 kcal
Bílkoviny
41,00 g
Tuky
48,50 g
Vláknina
5,30 g
Sůl
2,00 g
Sacharidy
96,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Česnek a bílou část lahůdkové cibulky nakrájíme nadrobno (zelenou část odložíme na později). Spolu s rozmělněným mletým masem orestujeme v rozehřáté pánvi na troše olivového oleje, osolíme a opepříme. Po chvíli přidáme na menší kousky nakrájené očištěné žampiony.
02.Po orestování surovin dozlatova přidáme rajčatový protlak, důkladně promícháme a chvíli spolu restujeme. Podlijeme vínem a počkáme, až se odpaří alkohol. Přilijeme smetanu a vaříme na mírném ohni asi 5 minut. Mezitím penne uvaříme v osolené vroucí vodě "al-dente" (asi 10 minut). Scedíme a přidáme do pánve k omáčce. Nakonec přidáme nadrobno nakrájenou zelenou část lahůdkové cibulky a pár kapek citronové šťávy.
03.Do hlubokého talíře naservírujeme porci těstovin a posypeme nastrouhaným sýrem grana padano. Před servírováním můžeme dozdobit nakrájenou zelenou částí lahůdkové cibulky, bazalkou nebo petrželkou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT