Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Česnek a bílou část lahůdkové cibulky nakrájíme nadrobno (zelenou část odložíme na později). Spolu s rozmělněným mletým masem orestujeme v rozehřáté pánvi na troše olivového oleje, osolíme a opepříme. Po chvíli přidáme na menší kousky nakrájené očištěné žampiony.
Po orestování surovin dozlatova přidáme rajčatový protlak, důkladně promícháme a chvíli spolu restujeme. Podlijeme vínem a počkáme, až se odpaří alkohol. Přilijeme smetanu a vaříme na mírném ohni asi 5 minut. Mezitím penne uvaříme v osolené vroucí vodě "al-dente" (asi 10 minut). Scedíme a přidáme do pánve k omáčce. Nakonec přidáme nadrobno nakrájenou zelenou část lahůdkové cibulky a pár kapek citronové šťávy.
Do hlubokého talíře naservírujeme porci těstovin a posypeme nastrouhaným sýrem grana padano. Před servírováním můžeme dozdobit nakrájenou zelenou částí lahůdkové cibulky, bazalkou nebo petrželkou.