Penne s mletým masem a krémovou omáčkou

play Přehrát video recept
Penne s mletým masem a krémovou omáčkou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

35 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Vyzkoušejte recept Marcela Ihnačáka na těstoviny s mletým masem, houbami a smetanovou omáčkou. Naleznete ho na našich stránkách kuchynelidlu.cz!

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 300 g mletého vepřového masa 100% Čerstvá porce
  • 3 × stroužky česneku
  • 1 × svazek lahůdkové cibulky
  • olivový olej Primadonna
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 100 g žampionů
  • 2 × lžíce rajčatového protlaku Mikado
  • 100 ml suchého bílého vína Pinot Grigio
  • 200 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • 500 g bezvaječných těstovin penne Combino
  • 1 × citron
  • 100 × grana padano Lovilio

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 227 kJ / 1 011 kcal

Bílkoviny

41,00 g

Tuky

48,50 g

Vláknina

5,30 g

Sůl

2,00 g

Sacharidy

96,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Česnek a bílou část lahůdkové cibulky nakrájíme nadrobno (zelenou část odložíme na později). Spolu s rozmělněným mletým masem orestujeme v rozehřáté pánvi na troše olivového oleje, osolíme a opepříme. Po chvíli přidáme na menší kousky nakrájené očištěné žampiony.

02.Po orestování surovin dozlatova přidáme rajčatový protlak, důkladně promícháme a chvíli spolu restujeme. Podlijeme vínem a počkáme, až se odpaří alkohol. Přilijeme smetanu a vaříme na mírném ohni asi 5 minut. Mezitím penne uvaříme v osolené vroucí vodě "al-dente" (asi 10 minut). Scedíme a přidáme do pánve k omáčce. Nakonec přidáme nadrobno nakrájenou zelenou část lahůdkové cibulky a pár kapek citronové šťávy.

Servírování

03.Do hlubokého talíře naservírujeme porci těstovin a posypeme nastrouhaným sýrem grana padano. Před servírováním můžeme dozdobit nakrájenou zelenou částí lahůdkové cibulky, bazalkou nebo petrželkou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo