Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Penne s bazalkovou pastou a mozzarellou

Inspirujte se Kuchyní Lidlu a připravte si bezmasé penne s bazalkovou pastou a mozzarellou.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × mozzarelly Lovilio
  • 400 g penne rigate Combino
  • sůl
  • 2 × svazky bazalky
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 50 g sýra Grana Padano Lovilio
  • 3 × stroužky česneku
  • 100 ml olivového oleje Primadonna
  • 20 g kešu ořechů Alesto Fine
  • 200 g cherry rajčat
  • sítko
  • mixér
  • struhadlo

POSTUP

Penne rigate

Penne vaříme za občasného míchání 8 až 10 minut v osolené vroucí vodě, scedíme přes sítko, ale trochu vody odložíme. Těstoviny vaříme „al dente“, tzn. ne úplně doměkka.

Bazalková pasta

Do mixéru dáme nahrubo nakrájené listy bazalky, špetku soli, trochu pepře, nastrouhaný sýr Grana Padano a najemno nasekaný česnek. Vše zalijeme olivovým olejem a rozmixujeme na pastu.

Příprava 2 porcí

Kešu ořechy opražíme nasucho na pánvi. Mozzarellu nakrájíme na kostičky a omytá cherry rajčata na poloviny. Aby se těstoviny s bazalkovou pastou lépe spojily a promíchaly, doporučujeme dokončit max. 2 porce najednou. Na rozehřátou velkou pánev nalijeme asi 2 polévkové lžíce odložené vody z těstovin. Přidáme polovinu uvařených těstovin a polovinou bazalkové pasty. Promícháme a přidáme asi 100 g na poloviny nakrájených cherry rajčat. Krátce povaříme, promícháme a necháme spojit.

Servírování

Penne servírujeme v hlubokém talíři. Navrch poklademe nakrájenou mozzarellu a posypeme opraženými kešu ořechy. Nakonec ozdobíme lístkem bazalky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.