Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Penne vaříme za občasného míchání 8 až 10 minut v osolené vroucí vodě, scedíme přes sítko, ale trochu vody odložíme. Těstoviny vaříme „al dente“, tzn. ne úplně doměkka.
Do mixéru dáme nahrubo nakrájené listy bazalky, špetku soli, trochu pepře, nastrouhaný sýr Grana Padano a najemno nasekaný česnek. Vše zalijeme olivovým olejem a rozmixujeme na pastu.
Kešu ořechy opražíme nasucho na pánvi. Mozzarellu nakrájíme na kostičky a omytá cherry rajčata na poloviny. Aby se těstoviny s bazalkovou pastou lépe spojily a promíchaly, doporučujeme dokončit max. 2 porce najednou. Na rozehřátou velkou pánev nalijeme asi 2 polévkové lžíce odložené vody z těstovin. Přidáme polovinu uvařených těstovin a polovinou bazalkové pasty. Promícháme a přidáme asi 100 g na poloviny nakrájených cherry rajčat. Krátce povaříme, promícháme a necháme spojit.
Penne servírujeme v hlubokém talíři. Navrch poklademe nakrájenou mozzarellu a posypeme opraženými kešu ořechy. Nakonec ozdobíme lístkem bazalky.