Marcel Ihnačák
Doba přípravy2 hod.

Pečený vepřový bůček s jablky a ořechy

Pečený vepřový bůček je jídlo, kterým najednou zasytíte všechny hosty, i ty nečekané! Šéfkuchař Marcel Ihnačák připravil video recept na netradiční vepřový bok s jablkovým salátem jako přílohou. Naučíte se, jak správně bůček nařezat i jak připravit netradiční marinádu ze zázvoru, česneku a kremžské hořčice. Až se bude namarinovaný bůček (podlitý jablečným džusem!) připravíte si i salát jako přílohu. Do něj přijdou kromě jablek i orestované ořechy, na nudličky nakrájené papriky a ledový salát.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
8

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2,5 kg vepřový bůček s kostí a kůží
  • 1 × lžíce zázvor
  • 6 × stroužek česnek
  • 4 × lžíce kremžská hořčice Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 1 × lžička celý kmín Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 l jablečný džus Solevita
  • 2 × hrst ořechy mix Alesto
  • 2 × jablko
  • 1 × citron (šťáva)
  • 3 × bílá paprika
  • 2 × pálivá paprička
  • 0,5 × ledový salát
  • 1 × svazek lahůdková cibulka
  • 1 × hrst čerstvá máta
  • 200 g zakysaná smetana Pilos

POSTUP

Bůček na kůži nařežeme a přendáme na plech. Osolíme, opepříme a potřeme marinádou, kterou si připravíme z nasekaného zázvoru, česneku, hořčice, oleje, kmínu, soli a pepře. 

Podlijeme jablečným džusem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 2 hodiny. 

Během celé doby pečení podléváme výpekem a podle potřeby přilijeme džus. 

Ořechy v pánvi nasucho opražíme. 

V míse promícháme jablka nakrájená na proužky, pokapeme citronovou šťávou, přidáme na nudličky nakrájenou papriku, pálivé papričky bez semínek, ledový salát a lahůdkovou cibulku. Zastříkneme citronovou šťávou, ochutíme olejem, solí a pepřem. Na závěr přimícháme nasekanou mátu. 

Porci pečeného bůčku podáváme se salátem, posypeme ořechy a ochutíme lžící kysané smetany. 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.