Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Z fenyklu odstraníme nať, kterou odložíme na později. Fenykl nakrájíme na větší kusy, které omyjeme. Přendáme na plech nebo do zapékací mísy. Přidáme cibuli nakrájenou na nudličky, osolíme a opepříme. Přidáme celé olivy a podlijeme vínem. Důkladně omytý citron nakrájíme na měsíčky a spolu s větvičkami čerstvého rozmarýnu přidáme k zelenině.
Do omytého a osušeného bůčku uděláme na straně bez kůže nožem 5 děr, do kterých dáme stroužky česneku. Stranu s kůží zešikma nařežeme a ze všech stran osolíme a opepříme.
Vepřový bůček položíme na připravenou zeleninu s citronem kůží nahoru, přikryjeme alobalem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 2 hodiny. Po 1 hodině odstraníme alobal a pečeme při stejné teplotě dokřupava. Upečený bůček nakrájíme na plátky.
Plátky bůčku servírujeme s upečenou zeleninou a citronem. Můžeme dozdobit fenyklovou natí nebo čerstvými bylinkami.