Pečený vepřový bůček s fenyklem a olivami

play Přehrát video recept
Pečený vepřový bůček s fenyklem a olivami
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

5 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Vepřový bůček můžeme zařadit mezi oblíbená jídla české kuchyně. Připravte si vepřový bůček s fenyklem a olivami podle receptu Marcela Ihnačáka.

Tagy

Na víně

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 5 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × fenykly
  • 3 × menší cibule
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 2 hrsti oliv bez pecek Baresa (zelených i černých)
  • 200 ml bílého suchého vína
  • 1 × citron
  • čerstvý rozmarýn
  • 1 kg vepřového bůčku bez kosti v celku
  • 5 × stroužků česneku
  • čerstvé bylinky na ozdobu (petrželová nať, bazalka, máta)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

4 551 kJ / 1 088 kcal

Bílkoviny

37,30 g

Tuky

92,80 g

Vláknina

7,30 g

Sůl

1,60 g

Sacharidy

22,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Z fenyklu odstraníme nať, kterou odložíme na později. Fenykl nakrájíme na větší kusy, které omyjeme. Přendáme na plech nebo do zapékací mísy. Přidáme cibuli nakrájenou na nudličky, osolíme a opepříme. Přidáme celé olivy a podlijeme vínem. Důkladně omytý citron nakrájíme na měsíčky a spolu s větvičkami čerstvého rozmarýnu přidáme k zelenině.

02.Do omytého a osušeného bůčku uděláme na straně bez kůže nožem 5 děr, do kterých dáme stroužky česneku. Stranu s kůží zešikma nařežeme a ze všech stran osolíme a opepříme.

03.Vepřový bůček položíme na připravenou zeleninu s citronem kůží nahoru, přikryjeme alobalem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 2 hodiny. Po 1 hodině odstraníme alobal a pečeme při stejné teplotě dokřupava. Upečený bůček nakrájíme na plátky.

Servírování

04.Plátky bůčku servírujeme s upečenou zeleninou a citronem. Můžeme dozdobit fenyklovou natí nebo čerstvými bylinkami.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo