Kuchyně
Italská
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Hledáte zdravý recept na rybu? Zkuste snadného pečeného sumečka se zeleninovou caponatou. Navštivte stránky kuchynelidlu.cz a podívejte se.
    Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. 
 Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas. 
Energie
1 950 kJ / 466 kcal
Bílkoviny
33,50 g
Tuky
20,90 g
Vláknina
7,20 g
Sůl
1,80 g
Sacharidy
38,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Řapíky celeru oloupeme, veškerou zeleninu nakrájíme na kostky, lilek nasolíme a necháme vykapat. Následně v pánvi s rozpáleným olivovým olejem orestujeme najemno nasekanou šalotku, mrkev, obě papriky, řapíkatý celer, sůl a pepř. Po chvilce přidáme rajčata, zmírníme plamen, přidáme nakrájené olivy, rozinky, nasekanou mátu a necháme krátce povařit.
02.Lilek a cuketu postupně usmažíme v pánvi s rozpáleným rostlinným olejem dozlatova a poté necháme dobře osušit na papírové utěrce. Ke konci přidáme k rajčatové směsi i trochu octa a osmaženou cuketu s lilkem. Zeleninu podáváme teplou, vlažnou nebo můžeme i studenou.
03.Filet sumečka osolíme, opepříme, lehce pomoučníme a opečeme v pánvi s rozpáleným rostlinným olejem z obou stran dozlatova.
04.Syrovou oloupanou bramboru nastrouháme najemno a propláchneme studenou vodou tak, abychom ji zbavili škrobu. Následně usmažíme v rostlinném oleji do zlatova a osušíme na papírové utěrce.
05.Do hlubokého talíře nandáme porci zeleninové caponaty, na ní filet sumečka dochucený bramborovou slámou, polosušenými rajčaty a lístky máty. Jak připravit polosušená rajčata se dozvíte ve videoreceptu Kulinářské akademie Lidlu.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT