Marcel Ihnačák
Doba přípravy1 hod.

Pečený pstruh se zeleninou ratatouille

Hledáte-li tip na lehké jídlo, ochutnejte pečeného pstruha se zeleninou ratatouille podle Kuchyně Lidlu.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 2 pstruzi duhoví
  • 2 velká rajčata
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • olivový olej Primadonna
  • 1 cuketa
  • 1 lilek
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • lístky čerstvé bazalky
  • čerstvá petrželka
  • trochu másla
  • 100 ml suchého bílého vína Pinot Grigio
  • šťáva z poloviny citronu
  • pečící papír

POSTUP

Zelenina ratatouille

Slupku rajčat zlehka nakrojíme do křížku, vložíme na několik sekund do vařící vody a poté přendáme do mísy se studenou vodou, abychom je snáze oloupali.

Do rozehřáté pánve nalijeme trochu olivového oleje a osmahneme krátce cibuli a 3 stroužky česneku nakrájené nadrobno. Postupně přidáváme na malé kostičky nakrájenou cuketu, lilek a oloupaná rajčata, osolíme, opepříme a promícháme. Zeleninu stačí restovat jenom chvíli, protože ji budeme ještě zapékat. Trochu petrželky a asi 5 lístků bazalky nasekáme nahrubo, přidáme k zelenině a promícháme.

Pečený pstruh

Ze pstruha odstraníme ocas a ploutve, opláchneme ve studené vodě a osušíme. Větší kus pečicího papíru potřeme důkladně máslem. Do středu přendáme připravené zeleninové ratatouille a na něj celého pstruha, kterého osolíme a opepříme. Pečicí papír přeložíme na polovinu a důkladně uzavřeme tak, aby vznikl balíček. Na jednom konci ho necháme otevřený, abychom do balíčku mohli přilít trochu suchého bílého vína (do každého balíčku asi 50 ml). Nakonec pevně uzavřeme. Balíčky přendáme na plech a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C 20 - 30 minut (podle velikosti pstruhů).

Servírování

Balíček položíme na talíř a ve středu rozstřihneme. Před podáváním pokrm pokapeme trochou citronové šťávy a posypeme nasekanou petrželkou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU