Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Pstruhy vykostíme a připravíme filety s kůží.
Tip: Jak se filetuje pstruh, vám ukáže Roman Paulus v jedno z triků Kulinářské akademie Lidlu.
Filety osolíme, opepříme, posypeme nasekanou listovou petrželí a stranou bez kůže přiložíme k sobě. Plátky šunky rozpůlíme podélně, filety do šunky zabalíme a opečeme v rozehřáté pánvi s trochou olivového oleje. Těsně před dokončením přidáme do pánve rozmáčklé stroužky česneku.
V rozehřáté pánvi s olivovým olejem orestujeme na kostky nakrájené vařené brambory, osolíme, přidáme cuketu nakrájenou na kostky a česnek na plátky, po chvíli i olivy na kolečka a oloupaná, na kostky nakrájená rajčata zbavená jadřinců a nakrájenou bazalku.
Opečeného pstruha podáváme s připravenými bramborami se zeleninou, ozdobíme snítkou bazalky a zakápneme olivovým olejem.