Roman Paulus
Doba přípravy50 min.

Pečený pstruh se schwarzwaldskou šunkou s olivovými bramborami

Hledáte recept na přípravu pstruha? Vyzkoušejte recept Romana Pauluse na pečeného pstruha se schwarzwaldskou šunkou a pečenými bramborami.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Pstruh

  • 4 čerství pstruzi duhoví
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 4 polév. lž. sekané listové petržele
  • 8 plátků schwarzwaldské šunky Dulano
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 3 stroužky česneku

Olivové brambory

  • 300 g vařených brambor
  • 50 g cukety
  • 4 stroužky česneku
  • 50 g černých oliv bez pecek Baresa
  • 50 g oloupaných rajčat bez jadřinců
  • čerstvá bazalka

POSTUP

Pstruh:

Pstruhy vykostíme a připravíme filety s kůží.

Tip: Jak se filetuje pstruh, vám ukáže Roman Paulus v jedno z triků Kulinářské akademie Lidlu.

Filety osolíme, opepříme, posypeme nasekanou listovou petrželí a stranou bez kůže přiložíme k sobě. Plátky šunky rozpůlíme podélně, filety do šunky zabalíme a opečeme v rozehřáté pánvi s trochou olivového oleje. Těsně před dokončením přidáme do pánve rozmáčklé stroužky česneku.

Olivové brambory:

V rozehřáté pánvi s olivovým olejem orestujeme na kostky nakrájené vařené brambory, osolíme, přidáme cuketu nakrájenou na kostky a česnek na plátky, po chvíli i olivy na kolečka a oloupaná, na kostky nakrájená rajčata zbavená jadřinců a nakrájenou bazalku.

Servírování:

Opečeného pstruha podáváme s připravenými bramborami se zeleninou, ozdobíme snítkou bazalky a zakápneme olivovým olejem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU