Roman Paulus
Doba přípravy45 min.

Pečený pstruh se salátem z bulguru, fazolí a avokáda

Lahodná a zdravá ryba s neodolatelným sytým salátem z bulguru, fazolí a avokáda. Zdravý recept na pečeného pstruha ukáže šéfkuchař Roman Paulus ve videu Kuchyně Lidlu.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Pstruh

  • 4 × vykuchaní pstruzi duhoví
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • čerstvý tymián
  • 4 × stroužky česneku
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 4 × lžíce másla Pilos
  • čerstvý koriandr
  • čerstvá bazalka
  • čerstvá listová petržel

Dresink

  • hrst koriandru a listové petržele
  • špetka pálivé mleté papriky Kania
  • 1 × stroužek česneku
  • 4 × limetky (šťáva)
  • 50 ml bio extra panenského olivového oleje Primadonna

Bulgurový salát

  • 200 g vařeného bulguru Campo Largo
  • 25 g kidney červených fazolí Freshona
  • 50 g sterilovaná kukuřice Freshona
  • 25 g vařených bílých fazolí Campo Largo
  • 1 × červené papriky
  • 1 × žluté papriky
  • 1 × červená cibule
  • 2 × lahůdkové cibulky
  • 1 × avokádo
  • mixér
  • grilovací pánev

POSTUP

Ryba:

Pstruha osolíme a opepříme z obou stran, naplníme snítkou čerstvého tymiánu a rozmáčknutým oloupaným stroužkem česneku. Pokapeme olivovým olejem a z obou stran krátce ogrilujeme. Přendáme do pekáče, na každého pstruha položíme lžíci másla, dáme do trouby rozehřáté na 160 °C a pečeme 8–10  minut. Podáváme v celku čerstvě vytaženou rybu z trouby a přelitou výpekem z pekáčku a ozdobenou čerstvými bylinkami.

Dresink:

Veškeré suroviny spolu se solí a pepřem dáme do mixéru a rozmixujeme. Část zálivky smícháme se salátem a část necháme extra v mističce jako omáčku k rybě.

Bulgurový salát:

Bulgur uvaříme podle návodu. Bíle fazole přes noc namočíme a druhý den uvaříme podle návodu.

Do misky dáme vařený bulgur, přidáme scezené červené fazole a kukuřici, vychladlé bílé fazole, na malé kostičky nakrájenou červenou i žlutou papriku, najemno nasekanou cibuli, lahůdkovou cibulku na kolečka, zalijeme částí dresinku, doplníme půlkou avokáda nakrájenou na kostičky a dobře promícháme. Druhou půlku avokáda nakrájíme na plátky a ozdobíme jím salát při servírování.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.