V menším hrnci s vínem uvaříme rozinky. V suché pánvi orestujeme ořechy.
Jakmile se rozinky začnou vařit, připravíme směs ze soli, citronové kůry z jednoho citronu, nasekaného tymiánu a studené vody, tak aby vznikla hustá kaše.
Rybu ze spodní strany podélně nařízneme, odsekneme ocas, naplníme ji kousky z jednoho citronu (toho bez kůry) a tymiánem. Na plech s pečicím papírem dáme část solné směsi, na ní položíme rybu, kterou opět přikryjeme solnou směsí. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 15 minut.
Během pečení ryby nakrájíme umytou cuketu na tenké plátky, osolíme, opepříme a opečeme v pánvi s olejem. Sušená rajčata překrojíme na menší kousky.
Rozinky přecedíme a do mísy nasypeme rozlámané opečené ořechy, scezené rozinky, sušená rajčata, citronovou šťávu z půlky citronu (trochu si necháme na zastříknutí ryby), sůl, pepř a pár kapek oleje. Přidáme mix listového salátu, opečenou cuketu a všechno spolu zlehka promícháme.
Po dopečení ryby odstraníme tupou stranou nože solnou krustu. Stáhneme kůži a pstruha pokapeme zbylou citronovou šťávou.
Pečeného pstruha servírujeme s porcí salátu s cuketou.