Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Nadrobno nasekaný česnek orestujeme v hrnci na rozehřátém másle dozlatova. Přidáme omytý špenát, osolíme a opepříme. Špenát podusíme do změknutí, scedíme a přendáme do misky. Přidáme 2 vejce uvařená natvrdo, která nastrouháme na jemném struhadle, aůkladně promícháme.
Z omytého a osušeného lososa odstraníme kůži, filet rozdělíme na polovinu, osolíme a opepříme.
Listové těsto rozvineme a do středu po celé délce rozprostřeme polovinu špenátovo-vajíčkové směsi. Na ni položíme vedle sebe lososa a navrstvíme druhou polovinu špenátu. Okraje listového těsta potřeme rozšlehaným vejcem a lososa do něho zabalíme. Konce těsta důkladně uzavřeme. Závin potřeme rozšlehaným vajíčkem a zlehka propícháme vidličkou. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 30 minut dozlatova. Před servírováním necháme 10 minut odpočívat. Vychladlý závin nakrájíme na plátky.
Hlávkový salát natrháme do misky na menší kousky, přidáme pár lístků rukoly a polníčku. Ochutíme citronovou šťávou, olivovým olejem, osolíme, opepříme a zlehka promícháme.
Na talíř položíme 3 – 4 plátky lososa v listovém těstě a vedle naservírujeme porci listového salátu.