Marcel Ihnačák
Doba přípravy45 min.

Pečený losos v listovém těstě se špenátem

Lososa můžete připravit na několik způsobů. Vyzkoušejte recept Marcela Ihnačáka na lososa v listovém těstě. Najdete ho na stránkách kuchynelidlu.cz.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Losos v listovém těstě

  • 800 g čerstvého lososa
  • 3 × stroužky česneku
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 350 g čerstvého špenátu
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 3 × vejce "M"
  • 1 × chlazené listové těsto Belbake

Salát

  • 1 × hrst hlávkového salátu
  • 1 × hrst rukoly
  • 1 × hrst polníčku
  • 1 × citron
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • kuchyňské utěrky
  • plech
  • sítko
  • mašlovačka
  • struhadlo

POSTUP

Losos v listovém těstě

Nadrobno nasekaný česnek orestujeme v hrnci na rozehřátém másle dozlatova. Přidáme omytý špenát, osolíme a opepříme. Špenát podusíme do změknutí, scedíme a přendáme do misky. Přidáme 2 vejce uvařená natvrdo, která nastrouháme na jemném struhadle, aůkladně promícháme.

Z omytého a osušeného lososa odstraníme kůži, filet rozdělíme na polovinu, osolíme a opepříme.

Listové těsto rozvineme a do středu po celé délce rozprostřeme polovinu špenátovo-vajíčkové směsi. Na ni položíme vedle sebe lososa a navrstvíme druhou polovinu špenátu. Okraje listového těsta potřeme rozšlehaným vejcem a lososa do něho zabalíme. Konce těsta důkladně uzavřeme. Závin potřeme rozšlehaným vajíčkem a zlehka propícháme vidličkou. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 30 minut dozlatova. Před servírováním necháme 10 minut odpočívat. Vychladlý závin nakrájíme na plátky.

Salát

Hlávkový salát natrháme do misky na menší kousky, přidáme pár lístků rukoly a polníčku. Ochutíme citronovou šťávou, olivovým olejem, osolíme, opepříme a zlehka promícháme.

Servírování

Na talíř položíme 3 – 4 plátky lososa v listovém těstě a vedle naservírujeme porci listového salátu.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.