Marcel Ihnačák
Doba přípravy30 min.

Pečený losos s chřestem, špenátem a cherry rajčaty

Chřestová sezóna se musí využít naplno, a proto připravil šéfkuchař Marcel Ihnačák recept na lososa opečeného v pánvi se zeleninovou směsí, ve které hraje chřest hlavní roli. Ale hezky od začátku – nejdříve se naučíte, jak připravit rybu – tedy lososa stáhnout z kůže a naporcovat – i chřest, který je třeba očistit a oloupat. Pak už se můžete pustit do vaření! Zelený chřest se připravuje v pánvi společně s cherry rajčátky dvou barev, česnekem a lahůdkovou cibulkou. Lososa pak orestujete na másle a na oleji. Za pár minut už můžete volat hosty ke stolu!

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
2

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 200 g zelený chřest
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 100 g cherry rajčata (mix barev)
  • 3 × stroužek česnek
  • 1 × svazek lahůdková cibulka
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
  • 60 g máslo Pilos
  • čerstvá bazalka
  • 100 g baby špenát
  • 400 g filety z lososa
  • 0,5 × citron (šťáva)

POSTUP

Chřest očistíme, konce odkrojíme a oblanšírujeme ve vroucí osolené vodě. Cherry rajčata nakrájíme na poloviny. Česnek a lahůdkovou cibulku nasekáme na plátky. 

Chřest nakrájíme na třetiny a orestujeme v pánvi s rozpáleným olejem. Přidáme cherry rajčata, osolíme, opepříme a promícháme. Po chvíli přidáme česnek s cibulkou, promícháme, přidáme polovinu másla a restujeme do křupava. Na závěr přidáme natrhanou čerstvou bazalku a mladý špenát. 

V další pánvi orestujeme filety z lososa bez kůže. Ochutíme solí a pepřem, přilejeme olej a opékáme. Průběžně obracíme. Zjemníme zbylým máslem a pánev stáhneme z ohně. Na závěr ochutíme citronovou šťávou. 

Pečeného lososa servírujeme s chřestem, špenátem a cherry rajčaty. Na závěr přelijeme výpekem. 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.