Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Očištěného a omytého králíka naporcujeme na menší kousky a vložíme do zapékací mísy, osolíme a opepříme. Přelijeme olivovým olejem a posypeme nasekaným čerstvým rozmarýnem. Očištěný česnek nakrájíme na plátky, omytý pórek na větší kousky, omyté neoloupané brambory na čtvrtky a přidáme ke králíkovi do zapékací mísy spolu s celými cherry rajčaty. Vše ještě jednou zlehka osolíme a opepříme. Navrch přidáme schwarzwaldskou šunku nakrájenou na větší proužky. Podlijeme bílým vínem a teplým vývarem, zlehka pokapeme olivovým olejem a přikryjeme alobalem (nebo pokličkou zapékací mísy). Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 1,5 hodiny. V polovině pečení alobal (nebo pokličku) sundáme a králíka necháme zapéct dozlatova.
Králíka před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.