Marcel Ihnačák
Doba přípravy1 hod. 45 min.

Pečený králík se schwarzwaldskou šunkou

Pečený králík provoněný schwarzwaldskou šunkou - to je skvělý tip na oběd. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 1 králík Čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • olivový olej Primadonna
  • čerstvý rozmarýn
  • 7 stroužků česneku
  • 1 pórek (pouze bílá část)
  • 300 g brambor
  • 200 g cherry rajčat
  • 100 g krájené schwarzwaldské šunky Dulano Selection
  • 200 ml suchého bílého vína Pinot Grigio
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • čerstvá petrželka

POSTUP

Očištěného a omytého králíka naporcujeme na menší kousky a vložíme do zapékací mísy, osolíme a opepříme. Přelijeme olivovým olejem a posypeme nasekaným čerstvým rozmarýnem. Očištěný česnek nakrájíme na plátky, omytý pórek na větší kousky, omyté neoloupané brambory na čtvrtky a přidáme ke králíkovi do zapékací mísy spolu s celými cherry rajčaty. Vše ještě jednou zlehka osolíme a opepříme. Navrch přidáme schwarzwaldskou šunku nakrájenou na větší proužky. Podlijeme bílým vínem a teplým vývarem, zlehka pokapeme olivovým olejem a přikryjeme alobalem (nebo pokličkou zapékací mísy). Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 1,5 hodiny. V polovině pečení alobal (nebo pokličku) sundáme a králíka necháme zapéct dozlatova.

Servírování

Králíka před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU