Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Mrkev nakrájíme na drobné kousky, z fenyklu odstraníme vrchní listy, vykrojíme košťál a nakrájíme na stejně velké kousky jako mrkev. Nakrájenou zeleninu zblanšírujeme ve vroucí osolené vodě do poloměkka (asi 2 minuty), scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
Okurku očistíme, zbavíme semínek, nakrájíme na malé kousky, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a na menší kousky nakrájené uvařené a oloupané brambory. Avokáda rozpůlíme a odstraníme pecky, lžící vydlabeme dužinu a nakrájíme na stejně velké kousky jako okurku. Přidáme zblanšírovanou a vychladlou zeleninu, osolíme, opepříme, přidáme jogurt, zakápneme citronovou šťávou a opatrně promícháme.
Tip: Do salátu můžeme přidat kapary nebo naložené okurky nakrájené na drobné kousky.
Podkovičky z obou stran osolíme, opepříme a opečeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem ze všech stran dozlatova. Položíme na ně plátky citronu a dopečeme ještě asi 10 minut v troubě předehřáté na 200 °C.