Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Z fenyklu odřízneme spodní dřevnatou část a také vrchní část s natí (podle potřeby odstraníme i vnější listy). Nať odložíme na dozdobení jídla. Fenykl rozřízneme na polovinu, nakrájíme na kousky a omyjeme studenou vodou. Pórek podélně překrojíme, důkladně omyjeme a nakrájíme na kousky. Cherry rajčátka nakrájíme na čtvrtky. Do mísy dáme nakrájený fenykl, pórek, cherry rajčata a osolíme, opepříme a ochutíme 1 lžící kari koření. Pokapeme olivovým olejem, přidáme nastrouhanou citronovou kůru a zlehka promícháme. Zeleninu přendáme do zapékací mísy. Najemno nasekanou cibuli a česnek orestujeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem dozlatova. Přidáme vepřové kostky, které ochutíme solí, pepřem a 1 lžící kari koření. Když se maso zatáhne, podlijeme vínem, promícháme a jen krátce povaříme, aby se zcela neodpařilo.
Takto připravené maso přendáme do zapékací mísy se zeleninou a zlehka promícháme. Podlijeme teplým vývarem, zapékací mísu přikryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 45 minut. Maso podlijeme smetanou a odkryté dopékáme asi 15 minut doměkka.
Po upečení maso posypeme fenyklovou natí.