Marcel Ihnačák
Doba přípravy2 hod.

Pečené vepřové koleno s kysaným zelím

Chybí vám hospodská kuchyně? Není nic snazšího než si ji připravit doma! Šéfkuchař Marcel Ihnačák přichystal recept na skutečnou hospodskou specialitu – pečené vepřové koleno. Připravuje ho s cibulí, česnekem a hlavně s medem a světlým pivem. Dozvíte se i jak správně nařezat kůži, aby se kolínko dobře propeklo. Jako přílohu můžete zkusit opečené brambory s restovaným kysaným zelím, anebo si vystačíte i s pořádným krajícem čerstvého chleba.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
2

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × vepřové zadní koleno s kostí a kůží
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 2 × cibule
  • 5 × stroužek česneku
  • nové koření Kania
  • 6 × bobkových listů Kania
  • 2 × lžíce medu
  • 500 ml světlého piva Argus
  • 400 g malých brambor
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × svazek lahůdkové cibulky
  • 400 g kysaného zelí Chef select
  • zapékací mísa

POSTUP

Kůži na koleni nařízneme do tvaru mřížky. Maso přendáme do zapékací mísy, osolíme a opepříme ze všech stran. Okolo naskládáme na proužky nakrájené cibule, rozmáčknuté stroužky česneku, nové koření a čtyři bobkové listy. Koleno přelijeme medem a podlijeme pivem. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 2 hodiny. Aby kůže byla křupavá a maso zůstalo šťavnaté, pravidelně během celé doby pečení poléváme vlastním výpekem.

Tip: Maso můžeme nejprve uvařit v osolené vodě s česnekem a cibulí do poloměkka a zkrátit dobu pečení.

Mezitím přepůlíme umyté brambory, osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Po hodině pečení je přidáme k masu a pečeme do měkka.

V rozehřáté pánvi s olejem restujeme na plátky nakrájenu bílou část lahůdkové cibulky. Přidáme scezené a nasekané zelí, sůl, pepř a dva bobkové listy. Restujeme do zlatohněda.  

Servírování:

Vepřové koleno servírujeme s restovaným zelím a pečenými brambory. Dozdobíme nasekanou zelenou částí lahůdkové cibulky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU