Marcel Ihnačák
Doba přípravy40 min.

Pečené morkové kosti s opečeným chlebem a chilli salsou

Pro někoho to jsou jen obyčejné kosti, pro někoho dalšího skvělá pochoutka. Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept na pečené morkové kosti, ke kterým navíc připravil výbornou pikantní salsu. Na tu budete potřebovat šalotku, řapíkatý celer, samozřejmě chilli, spoustu bylinek a trochu překvapivě i kyselé okurky. Na závěr stačí, když opečete kousek chleba a pečený morek se salsou naservírujete přímo na něj!

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
5

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 3 kg morkové kosti
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 2 × řapíky celer
  • 1 × šalotka
  • 3 × stroužek česnek
  • 2 × pálivá paprička
  • 1 × hrst čerstvá bazalka
  • 1 × hrst čerstvá listová petržel
  • 100 g nakládané okurky Freshona
  • olivový olej Primadonna
  • 1 × citron (šťáva)
  • 0,5 × chléb

POSTUP

Morkové kosti dáme na plech vystlaný pečicím papírem, ochutíme solí, pepřem a pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C asi 30 minut. 

Po upečení vybereme morek, osolíme a opepříme.

Řapíkatý celer očistíme a nasekáme nadrobno. Šalotku, česnek, pálivé papričky bez semínek, bazalku, petržel a okurky nakrájíme nadrobno. V míse zalijeme olejem, osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. Důkladně promícháme.

Chléb nakrájíme na krajíce a opečeme ho do křupava na oleji. 

Opečené chleby překrojíme, potřeme salsou a na vrch přidáme ochucený morek. 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.