Kuchyně
Slovenská
Počet porcí
5 porcí
Doba přípravy
40 min.
Obtížnost
Pokročilý
Pro někoho to jsou jen obyčejné kosti, pro někoho dalšího skvělá pochoutka. Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept na pečené morkové kosti, ke kterým navíc připravil výbornou pikantní salsu. Na tu budete potřebovat šalotku, řapíkatý celer, samozřejmě chilli, spoustu bylinek a trochu překvapivě i kyselé okurky. Na závěr stačí, když opečete kousek chleba a pečený morek se salsou naservírujete přímo na něj!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 243 kJ / 1 014 kcal
Bílkoviny
14,40 g
Tuky
86,80 g
Vláknina
3,10 g
Sůl
3,60 g
Sacharidy
43,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Morkové kosti dáme na plech vystlaný pečicím papírem, ochutíme solí, pepřem a pečeme v troubě vyhřáté na 220 °C asi 30 minut.
02.Po upečení vybereme morek, osolíme a opepříme.
03.Řapíkatý celer očistíme a nasekáme nadrobno. Šalotku, česnek, pálivé papričky bez semínek, bazalku, petržel a okurky nakrájíme nadrobno. V míse zalijeme olejem, osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. Důkladně promícháme.
04.Chléb nakrájíme na krajíce a opečeme ho do křupava na oleji.
05.Opečené chleby překrojíme, potřeme salsou a na vrch přidáme ochucený morek.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT