Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Pečené mleté maso s karamelizovanou cibulí

Hledáte zajímavý recept na mleté maso? Připravte si mleté maso s karamelizovanou cibulí podle Romana Pauluse. Recept najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Pečené mleté maso

  • 800 g mletého masa mix 100% Čerstvá porce
  • 2 × vejce "M"
  • 1 × cibule
  • 4 × stroužky česneku
  • 2 × lžíce petrželové natě
  • 5 × větviček čerstvého tymiánu
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 50 ml vody

Karamelizovaná cibule

  • 3 × cibule
  • 2 × lžíce rostlinného oleje (na orestování) Promienna
  • 2 × lžíce cukru krystal Castello

Bramborová kaše

  • 400 g brambor
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 50 ml čerstvého mléka Pilos (3,5 % tuku)
  • 100 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • 3 × lžíce francouzské hořčice Duc de Coeur

Zelenina na ozdobu

  • 0,5 × červené papriky
  • šťouchadlo na brambory
  • zapékací mísa
  • metlička
  • sítko

POSTUP

Pečené mleté maso

V míse smícháme mleté maso s vejci, najemno nakrájenou cibulí, česnekem, petrželkou a tymiánem (4 větvičky bez stonků). Směs osolíme, opepříme a nejlépe ručně důkladně smícháme. Poté utvoříme 3–4 šišky, které vložíme do zapékací mísy s trochou vody. Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme 35–45 minut.

Karamelizovaná cibule

3 cibule nakrájíme po vlákně na proužky a vložíme do pánve s rozpáleným olejem. Jakmile cibule mírně zezlátne, přisypeme cukr, přidáme tymián, osolíme a restujeme dohněda.

Bramborová kaše

Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kousky a uvaříme ve vodě. Poté přecedíme a rozmačkáme. Přidáme máslo, sůl a mléko se smetanou. Smícháme metličkou, abychom dosáhli jemné konzistence. Nakonec dochutíme hrubozrnnou hořčicí.

Zelenina na ozdobu

Půl červené papriky nakrájíme na kostky a restujeme v pánvi s rozpáleným olejem. Osolíme, opepříme a přidáme větvičku tymiánu. Restujeme tak, abychom zachovali křupavost papriky.

Servírování

Na mělky talíř servírujeme nejprve bramborovou kaši, kterou lžící rozprostřeme tak, aby uprostřed vzniklo místo pro plátky sekané. Posypeme restovanou paprikou a navrch položíme zkaramelizovanou cibuli.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU