Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V míse smícháme mleté maso s vejci, najemno nakrájenou cibulí, česnekem, petrželkou a tymiánem (4 větvičky bez stonků). Směs osolíme, opepříme a nejlépe ručně důkladně smícháme. Poté utvoříme 3–4 šišky, které vložíme do zapékací mísy s trochou vody. Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme 35–45 minut.
3 cibule nakrájíme po vlákně na proužky a vložíme do pánve s rozpáleným olejem. Jakmile cibule mírně zezlátne, přisypeme cukr, přidáme tymián, osolíme a restujeme dohněda.
Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kousky a uvaříme ve vodě. Poté přecedíme a rozmačkáme. Přidáme máslo, sůl a mléko se smetanou. Smícháme metličkou, abychom dosáhli jemné konzistence. Nakonec dochutíme hrubozrnnou hořčicí.
Půl červené papriky nakrájíme na kostky a restujeme v pánvi s rozpáleným olejem. Osolíme, opepříme a přidáme větvičku tymiánu. Restujeme tak, abychom zachovali křupavost papriky.
Na mělky talíř servírujeme nejprve bramborovou kaši, kterou lžící rozprostřeme tak, aby uprostřed vzniklo místo pro plátky sekané. Posypeme restovanou paprikou a navrch položíme zkaramelizovanou cibuli.