Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Recept Marcela Ihnačáka na dokonalé pečené kuře na pivu se zeleninou najdete na stránkách Kuchyně Lidlu!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
4 378 kJ / 1 046 kcal
Bílkoviny
74,50 g
Tuky
72,20 g
Vláknina
4,00 g
Sůl
1,70 g
Sacharidy
19,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Z omytého a osušeného kuřete odstraníme páteř. Kuře položíme na plech kůží nahoru. Osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Posypeme nasekaným rozmarýnem a podlijeme asi 250 ml tmavého piva. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 15 minut.
02.Mezitím nakrájíme očištěnou zeleninu - mrkev na hranolky, cibuli na osminky, které rozebereme na lupínky, žampiony na poloviny, oloupaná rajčata na měsíčky a celer na větší kousky. Zeleninu přendáme do mísy, osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a posypeme nasekaným čerstvým rozmarýnem. Důkladně promícháme a rozprostřeme na plech k předpečenému kuřeti, které poklademe plátky másla a podlijeme tmavým pivem. Pečeme dále na 200 °C asi 45 minut. Během pečení poléváme kuře i zeleninu pivem.
03.Kuře servírujeme posypané natrhanou petrželkou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT